съб юли 12, 2025 11:58 amhidrazin написа:Имота е в Искърското дефиле, борови гори, скали и точно при мен е трудно достъпно. Не, че е невъзможно, но накрая тази вода ще излезе златна, а и да добавим, че на имот в близост са пускали сонда и са изкарали вода на 100 метра, и то този имот е в часта на Каптажа, където казват, че имало вода, а в моя район нямало. За останалото ще видим. Пуснал съм молба до Кмета за присъединяване, разпределят я към някого, подмятат си я, а кмета най вероятно нищо не знае. Ще изчакам още малко, ще ида да се видя с кмета в приемен ден. Адресната регистрация ми е в този имот, редовен данъкоплатец съм. Накрая ще поискам мотивиран отказ и ако нищо не се случва, може да се видим в съда.съб юли 12, 2025 2:34 amMohicanSQL написа: Без значение, че е правен от самодейци, но Общината се занимава с каптажа защото преди няколко години е било в плана им да го ремонтират, но нищо не са направили.Щом е било в плана им да го ремонтират, значи все пак би трябвало да е включен в регистъра за водовземните съоръжения.
Демек всеки собственик на имот в който има водовземно съоръжение би трябвало да го регистрира, включително общината.
Собствениците на поземлени имоти, в които са изградени съоръжения за подземни води, предназначени за водовземане невключени в регистрите са длъжни за своя сметка да ликвидират съоръженията.
Ама как е в действителност, само оня ГОРЕ знае ... евентуално.![]()
съб юли 12, 2025 2:34 amMohicanSQL написа: Тези, които са включени си имат вода и не искат ремонти и нови включвания на такива като мен, защото юли и август дебита намаляваДотук стана ясно че въпросния каптаж не е в имот собственост на на тези които са включени в него.
Това би означавало и че не са собственици на въпросния сондаж. Нищо че е бил правен от някой преди 40 години със собствени средства.
Демек не могат да казват кой да се включва в него и кой не.
Нооооо... по принцип винаги съм бил против с комшии да се влиза в разпра с рогата напред.
Няма ли шанс да се разбереш с другите или поне с повечето от тях?
![]()
P.S. И друго. Какъв е района? Демек няма ли възможност за сондаж в твоя имот?
съб юли 12, 2025 6:29 pmMohicanSQL написа: Имота е в Искърското дефиле, борови гори, скали и точно при мен е трудно достъпно.Подозирах че е нещо подобно, особено след като спомена че е вилна зона.
Дано пък да те огрее и да извадиш късмет.
Успех!

P.S. И друго, без вода не е работа.
Да 100м не е малко като сондаж ама не е много. По последно инфо от моя край - цена около 120 лева на метър.
НООО... задължително преди това - ГЕОРАДАР.