Здравейте на всички,преди два месеца направихме сондаж на 100метра като в деня на дупчене вода не излезе а само влажни топчета мергел.На следващия ден сондьорите дойдоха да си вадят щангите и дупката се беше срутила и едвам извадиха щангите и вода излезе яко.Сложиха тръби но до 93метър,тъй като надолу нямаше как от срутилото се,казаха вода ще имате много.На третия ден след сондиране дойде човек да пусне помпа и водния стълб беше 70метра,източвахме докато помпата не спря(поради свършване на водата).казаха ни сутрин и вечер да източваме водата и за двете точения около кубика вадехме.две седмици по късно водата започна да намалява и вадехме 32л на час,след още една седмица водата падна до 8л на час.Забравих да кажа че тръбите са 125 посъветваха ни да чистим с еърлифт.Купихме компресори и чистене 3 седмици и много тиня изкарахме.на 29.07 върнахме обратно помпата и за едно денонощие изкарахме 200л вода.Та въпроса ми е има ли начин да се вдигне дебита или просто ще е най скъпата дупка в двора ми.Благодаря на отзовалите се.
чет юли 31, 2025 11:34 amYul написа: Та въпроса ми е има ли начин да се вдигне дебита ...Как решихте къде да е сондажа и на каква дълбочина?
В района има ли повърхностни води? Демек кладенци, плитки сондажи, набити тръби или подобни?