Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl
- майстор
117 мнения в "Регистрация и узаконяване на сондаж за битови нужди"
Svetoslavoff1
- майстор
Kozl, узаконени или не, по наше село масово пресъхнаха и то не плитки, а на по 20-ина метра.
MamaMy
- майстор
Така става като се появи някой пишман сондьор на който водата на 20м му се струва недостатъчна и продължава да дупчи надолу. Пробива водо-задържащия глинен слой и водата в следствие на гравитацията се отцежда на по-долен слой. Ново изкопания кладенец или сонда често също остават без вода защото не пробиват до следващия водо-задържащ глинен слой. Реално са направили беля на съседите си, а те също са на сухо. 

hidrazin
- майстор
чет юли 31, 2025 3:49 amstst написа: Спокойно, нищо няма да направят.Мечтай си, кой те спира?
...
Второ - има заварено положение.
Може би най-срамното правителство на България, това на Чугуниев (дето не става и за гледане без да ти се додрайфа) не спи а се заело да дере раята.
Тихомълком, точно преди лятната ваканция, Министерски съвет внася новия Закон за ВиК
Там вкарват "такса водомер"... Ползваш или не ползваш, плащаш като поп.
На всичкото отгоре ти отговаряш за водомера - развален, повреден, откраднат... ПЛАЩАШ.
ХАЙДЕ НА БАС тая нова такса "достъп" дали ще се извади от сегашната цена, или ще УВЕЛИЧИ цената на водата?

Относно сондажите ... още едно перо за закърпване на скъсания бюджет. Бюджета на неадекватното "правителство" и изпълняне нормите за да ни натикат в ойрото.
Като нищо ще те накарат да си "засипеш" сондажа, освен ако не си платиш като поп, като за нов сондаж.
И ще ти сложат ... водомер. Дори за битови нужди. Въпрос на време...
Дрането, якото дране още не е почнало. Ще почне след ... ясно какво, ОЙРОТО.
БОГ да пази България! Щото друг не остана.

P.S. ВЪПРОС:
-Колко струва кубик ПИТЕЙНА вода за средностатистическия шоп? 3.837 лв с ДДС мейби?
-За справка - моята питейна вода е 5,21 лева с ДДС.
Демек аз плащам над 25% повече за кубик вода от "софиянци"...
И щото голяма част от водата за Ст.Загора идва от сондажи/източници от селата покрай мен.
И ги изнудват и дерат...

P.S. Ма...ната.му. Всеки ще си получи заслуженото.
kozl
- майстор
нед авг 10, 2025 11:25 pmhidrazin написа: -Колко струва кубик ПИТЕЙНА вода за средностатистическия шоп? 3.837 лв с ДДС мейби?
-За справка - моята питейна вода е 5,21 лева с ДДС.
Демек аз плащам над 25% повече за кубик вода от "софиянци"...
Имам 20 г. статистика в наша сграда на процентите в повече.
В последната ф-ра и тук водата е + 25% от утвърдената цена на КЕВР.
И без такса водомер СВ си е намерила начин да си дотаксува.
Трифон П.Трифонов
- майстор
От началото на годината водата по нашенско е на цена 5.56лв/м3.
Вероятно е минерабно обогатена?!
Вероятно е минерабно обогатена?!
съб авг 09, 2025 4:37 amn_a написа:пет авг 08, 2025 11:17 pmRangoDzh написа: ...
Загледах файла сега, ми и моя кладенец не са го завели, подадох заявление 2019 още. Гледам и в мое село от 500+ двора има 10тина кладенеца регистрирани. Сега пробвам през електронното правителство да подам с КЕП, да видим дали ще се получи.
Защо го правиш? Според личната ми статистика, ще се окажеш с 2
Ако се окажа с 2 сондажа регистирани накрая, ще подам документи че единия се дублира и е объркан, да го затрият. Поне един да излезе в системата.
Не ти разбирам щенията, но то, аз, какво ли разбирам.
Подал си, пред закона си чист. Всичко друго нататък е натягане и губене на време
Подал си, пред закона си чист. Всичко друго нататък е натягане и губене на време
nikolson
- майстор
https://prodrillersbg.com/%D1%80%D0%B5% ... %BA%D0%B0/
2025 г.
Регистрация на кладенци и водовземни съоръжения до 2025 г.: Какво трябва да знаем?
Важна новина от МОСВ: Всички собственици на кладенци и други водовземни съоръжения имат срок до 28 ноември 2025 г. за регистриране съгласно Закона за водите. Пропускането на тази регистрация може да доведе до глоби или ограничение на достъпа до вода.
За кого се отнася?
Физически лица: Използват кладенеца за лични/битови нужди, без такса регистрация и без водомер. Разрешена е употреба до 10 м³/ден безплатно.
Баща ми почина през 2007 год. и помня, как идваше в работата ми, за да ме пита кога ще регистрираме "ръчната помпа" в двора.
2025 г.
Регистрация на кладенци и водовземни съоръжения до 2025 г.: Какво трябва да знаем?
Важна новина от МОСВ: Всички собственици на кладенци и други водовземни съоръжения имат срок до 28 ноември 2025 г. за регистриране съгласно Закона за водите. Пропускането на тази регистрация може да доведе до глоби или ограничение на достъпа до вода.
За кого се отнася?
Физически лица: Използват кладенеца за лични/битови нужди, без такса регистрация и без водомер. Разрешена е употреба до 10 м³/ден безплатно.
Баща ми почина през 2007 год. и помня, как идваше в работата ми, за да ме пита кога ще регистрираме "ръчната помпа" в двора.
Тема "Регистрация и узаконяване на сондаж за битови нужди" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература