• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
То с водомерите е боза :roll:
Обаче от прокисналата :sad:
Водомерите, които дистанционно отчита топлинния счети, ВиК-то не мое ги отчита дистанционно, оти апаратуруте различни.
Обаче срещу заплащане топлото счети, отчита водомери и праща отчета на ВиК-то. Ето за това е подходящо водомерите в сградата и за топла и студена вода да са такива, с които работи топлинния счетоводител.
Аз съм у-тел ЕС и отдавна обяснявам на комшиите и обява съм изложил за тези де си сменят водомерите поради изтекла давност, с какви да сменят НО ....
Има комшии де не им дреме или що ли :?
В друга нова сграда всички водомери са на Техем и всичките са на месечно отчитане. Обаче отчетите не ги приема Соф.вода, защото не се правели на тяхната дата #-o Та още едни отчети и още едни пари за отчети.
sergy - напреднал
Благодаря за активността, момчета,
Моят опит: пробвайте с магнит водомерите и фитингите преди монтажа или ако има ръжда. За всеки случай. Другото, написано от вас, е висш пилотаж, приятно беше за четене. И не ви пожелавам като мен доста време да се чудите защо тече ръжда от новата инсталация.
Серги
dragozow - майстор
В друга нова сграда всички водомери са на Техем и всичките са на месечно отчитане. Обаче отчетите не ги приема Соф.вода, защото не се правели на тяхната дата #-o Та още едни отчети и още едни пари за отчети.
Това казвам, че наредбата е за топлите уреди, а за студените за да ги отчитат трябва да е целия блок, но не са задължителни и трудно ще накараш някой да го смени ако не е минал 10 годишния срок. Софийака вода продават дистанционни водомери По 160 евро?!?(двойно повече от Техем). Отгоре на всичко отчета е по друг различен протокол от този на Техем да речем...защото държавата не е казала кой протокол трябва да се ползва и всеки се оправя поединично, важно да е сложно. При нови сгради е лесно, каквото сложи строителя и всичко е еднакво.
kozl - майстор
При мен водомерите все още са без ДО(дист.отчет), ZENNER и магнит не се привлича към металния им корпус.
Ще проверя тези при майка ми, които смених миналата година. Водомерите са QUNDIS на Нелбо. Електронни с дисплей течни кристали. Нямат механичен брояч, което не ме кефи, защото вече имам случка на разлика.
Това с магнита и аз го установих след ръждата :-D
Външния вид може а да е подвеждащ :roll:
Преди повече от 20 г. търсих да си купя алуминиева лира за банята с магнит в ръката :shock:
Щото колко лири ми предложиха за алуминиеви, а магнита щрак към лирата #-o

sergy защо ги криеш тези водомери и топлото счети :?
Пиши какви са и на кого [-o<
Предварително благодаря.
kozl - майстор
чет фев 26, 2026 8:44 amdragozow написа:
Софийака вода продават дистанционни водомери По 160 евро?!?(двойно повече от Техем). Отгоре на всичко отчета е по друг различен протокол от този на Техем да речем...защото държавата не е казала кой протокол трябва да се ползва и всеки се оправя поединично, важно да е сложно. При нови сгради е лесно, каквото сложи строителя и всичко е еднакво.
Софийска вода (СВ) #-o
Носих водомер БМетерс в офис на СВ с въпрос става ли за тяхната система на дистанционно отчитане. Получих положителен отговор.
Обектите продадени СВ отказала на новите собственици монтаж на устройство за ДО, защото водомерите били същата марка , но друг модел #-o
Нема оправия със СВ. Сега отчетносста на водомерите в ЕС е под всякаква критика, но нали си отчитат и надчитат по Общ водомер, кервана ще върви, а кучетата веке прегракнали вместо лай, тракат ченета. А па тва КЕВРши ги #-o
Но цената на водата расте за сметка на инфлацията, която не расте, но не младее :weedman:
dragozow - майстор
Отдавна съм установил, че отчета към Софийска вода не означава нищо в етажна собственост, просто си дописват каквото не им излиза без значение какво си отчел, има някаква наредба на министерство на регионалното развитие(май), която им дава право от неотчетените или тези с несменени водомери каквото не им излиза да си го пръсват по останалите в етажната собственост, въпреки че договорите им не са с етажната собственост, а с потребителите в нея.
gogo7777 - майстор
Вероятно само в България се плаща за потребление на нещо, което не си ползвал. Бих изгонил всички дружества свързани с вода и електричество. Те не изпълняват договорите за потдръжка и развитие. Специално за електричеството във фактурата за плащане присъства перо за плащане, което ми се полага безплатно по Конституция!!!
Това не е Държава, а Картел от нагли и ненаситни управници.

Как се казваше на хора даващи задника си за пари, че не се сещам....

:drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Водомерите пускат ръжда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: