• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
ср юни 03, 2026 6:41 amnikolson написа:
Няма да е лошо, даже е задължително, да се носи и ръкохватката с винта, щото и при шлиците има "разнообразие".
Ми и аз носих, търсих и съм описал в тази тема
Даже се бях заблудил относно шлиците, защото не ги броих, а при пробата с ръкохватката се получи временен, положителен ефект.
dragozow - майстор
С кранчето в железарията. Мен ако питаш, тази батерия вероятно ти е набор (особено като преди 12 години си сменял гумичка) не струва много пари, разбира се има и скъпи, има и качествени керамични на поносими цени. Сменяш и не се занимаваш, какво престъргване и прочие. Преди години едно казанче, тече. Разкостих го, извадих поплавъка, разглобих, почистих, сглобих, обърнал съм цедката, пак разглобих, пак сглобих. Така няколко пъти, лято, навън 35 градуса, тоалетната метър на метър и до мен върви тръбата на горещата вода, целия потен накрая взех поплавъка и в железарията на няма и 150 метра, имаш ли такъв поплавък, имам същия с метален щуцер и ала бала, колко струва...9 лв. Сложих го, регулирах колко да пълни, заспа. Викам си аз за 9 лв ли пенясах един час в тази тоалетна.
nikolson - майстор
Мислех да го пиша още в началото. Този кран изглежда като стария стандарт за междуцентрово разстояние. Подозирам, че банята е в старо жилище, или квартира. Нов смесител ще иска и ексцентрици и може да пратим питащия в друг филм :butthead: .
chapara - майстор
🫪, в кой век живеем? Това не е ,,Направи си сам'', това е клошарска работа :shock: :?
Linux-Code - специалист
Малко късно отговарям, понеже бяхме малко в пауза няколко дни, тъй като течащия кран се намира в другото ни жилище в което не живее никой от 15 години, и се бяхме прибрали у дома, където постоянно живеем. Но днес отново ходихме с жената в другия апартамент да сменим и други стари работи, и купих гумички за крана, но сега изкочи друг проблем - болта е клеясал, и не помръдва! Въртя обратно на часовниковата стрелка, посока за отвиване, но изобщо не поддава. Дори го намазах намазах с финно машинно масло, като впръсквах с тънка игла със спринцовка, изчаках близо 2 часа, след което отново подхванах да въртя, но болта изобщо не помръдва. С голяма отверка въртях, за по голяма сила, но накрая стана така че улея в който влиза отверката започна да се изпилява и заобля, и спрях да въртя, защото ако продължа - ще се заобли хептен, и ще се изпили до такава степен, че няма може да се отвие, а направо отверката ще се върти свободно в улея. Един приятел ми каза че имам само три варианта:

1. Да накисна болта с оцет, понеже оцета разхлабвал и премахвал котления варовит камък, като се намокри обилно с оцет, и се запуши болта с хартиено тиксо да задържа оцета, и да изчакам 24 часа, и след това да опитам отново да въртя.

2. Ако и накисването с оцет не помогнело - да се счупи пластмасовия кран, но само около главата на болта, за да мога да хвана болта с тръбен ключ и само така ще можело да се развие.

3. Екстрактор за заоблени болтове, специална отвертка / накрайник която захваща именно заоблени и изпилени глави. Захваща се чрез обратна резба.

Нямало друг начин.

За това нека който е имал подобен проблем да даде съвет, че направо съм в шах с този проклет инат болт. Благодарности предварително.
bigdragon - майстор
Има две жилища, а няма 50€ за нова батерия :?:
Чичо Скруч пуши нервно в ъгъла. :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Течове от топлия кран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: