Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Новакът - помощник
съб юли 04, 2026 4:33 pmhidrazin написа:
Науката няма и да стигне до там защото ... няма къде да стигне.
Хубавото е че някои производители на багети бяха осъдени - къде на 3, къде на 7 години...
А един друг, Джим Маккормик на 10 години пандиз...

Относно МКС-то - аз пък му вярвам и никога не съм се съмнявал с него. Пък и се вижда на небето... :)
Но в багетисти, врачки, баячки и подобни измамници няма сила на света дето да ме накара да повярвам.
:partyman:
Ти си егати Злобюлът!
dragozow - майстор
Знам за доста успешни врачувания с багети и за доста неуспешни, който иска да вярва все пак. Аз имам няколко клиенти хидрогеолози, които се занимават по стечение на обстоятелствата и със сондажи, някои го включват в цената на сондажа, други като отделна услуга.
MamaMy - майстор
Понеже има много измамници, аз съм на принципа, че за търсене на вода с багети пари не трябва да се взимат. Това, че багетите работят в твоите ръце е дар от небето. Не при всеки е така и не зависи от това дали вярваш или не вярваш. Няма как да се научиш ако не работят. Ако работят трябва само някой да ти обясни с две, три думи накратко.
Никой не те задължава да търсиш такива хора. При нужда има и георадар. Ползваш, плащаш. Аз и него не го знам как работи. И баба Ванга бог да я прости, че и вдигам кокалите, никой не знае как е виждала. Но никой не я обвинява в измама въпреки многото измамници с твърдения, че са като нея. Тя също пари не взимаше. Бедуините още преди хиляди години са намирали в пустинята вода с помощта на багети. А багета може да е всеки един чатал. Казват, че върба и лоза били най-подходящи. Не знам и не разбирам. Знам, че и аз не вярвах до преди 20 години. Тогава всичко се преобърна. Дадоха ми багети в ръцете, обясниха ми как да ги крепя и ме пуснаха да крача из един изоран двор. Никой не ми каза какво да очаквам. След няколко часа обикаляне и захождане от различни посоки се бях спрял на 3 точки. Човека с багетите каза да. Точно тези точки ми ги показаха и други хора. Аз го гледам шашнат и го питам:
- А ти защо не търсиш? Имаш багети, двора си е твой :shock:
- Големия парадокс е, че в моите ръце багетите не работят.
hidrazin - майстор
Багетите работят само за "вярващите". :rock:
Иначе си е тотална шарлатания.
Успеха при тях е колкото да Фърлиш монета (ЛЕВ-РО монета) и да познае има ли вода и къде е. :)
Та "успеха" при багетите като процент е в тоя порядък - "ЕЗИ-ТУРА".
(Същото е и с истинските български монети или ... КОИ ДА СА и други монети.)
По тая причина на багетисти не трябва да вярвате и да им се връзвате на простотиите.

Използвайте САМО и ЕДИНСТВЕНО георадар.
И то георадар от човек който МОЖЕ да го използва и знае как...
НООООО... във ВСИЧКИ случаи е много по-добре от "шаманите-багетисти"...
:partyman:

Тема "Сондаж на 50м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: