Вида е.Смукателен един цол,изход един цол.Цялата далавера я умувам,защото сондажа ми е 12 метра.Затръбен е с 80 мм вътрешен тръби.Не ми се дава 1000 лв. за тънка потапяща.Не може да влезе и ежектор.Водното огледало е на 9.5 метра.
Колега негледай сегашни каталози. Имам я от две години, подари ми я един приятел, а той я има от 10 че и повече години.
За рапаните!!! Тъкмо сега изкарах пресни и сега ги варя няма да те карам да познаеш какво има в камерата на хладилника .
А тоя сондаж неможеш ли малко да го разшириш, той много тесничък. Моя също е 12м ама Ф200 - е за сега несъм му сложил тръби ама и това ще стане. Мисля на есен още малко да повъртя че да го направя 13-14м. А като гледам то май нямаш много вода щом на 12м дъно, а огледало на 9,5м мойта е на 6м огледалото и за 5мин се изчерпва.
Плитък е сондажа, ама има много вода.Вадех с компресор ама дебита е много малък.За 10 часа ми вади три тона вода и не свършва.Или сметнато с компресора 250 - 300 литра на час.
На центробежна помпа изхода трябва да бъде по-малък от входа за да работи помпата. Твоята може да е някаква комбинация от части на две помпи да е направена една или нещо подобно.
Не, помпата си е нормална, а доколкото разбирам, той иска да намали смукателя, за да увеличи дълбочината на засмукване над 10м. Това е абсолютна измишльотина. Първо, смукателя не трябва да се намалява, второ 10м е максималната теоретична граница (заради атмосферното налягане), а реалната е макс.9м, така че нищо не може да се направи по въпроса.
да съживя малко темата с въпросната помпа вида 1 искам да вадя вода на 5-6 метра от кладенеца след нея 15 метра тръбен път и 4 метра височина на втория етаж до климатично тяло през което да циркулира студената вода от кладенеца как мислите ще се получи ли ???