• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Georgy Porgy - помощник
Здравейте

харесах си едно 5 литрово бойлерче за кухнята, но се оказа че има особенност - сериозна при това...

модела е AEG HUZ 5 basis и се предлага от Техномаркет ... но главно в online магазина им . В търговските им обекти не е показан... оказ се че има причина...

свързването му изисква батерия с 3 извода.... вижте снимката...

Поради тази причина консултан продавачите орпеделено не го препоръчват....

Някой наясно ли е каква е причината да се ползва такава батерия ?
Или ако има опит с подобен бойлер да сподели опита си ....

мерси

[/img]

Прикачен файл

AEG_HUZ_5_basis_conn.jpg
AEG_HUZ_5_basis_conn.jpg (45.25 KиБ) Видяна 6427 пъти
lenko71 - специалист
Обикновено такъв тип бойлери (отворена система, т. е. не са под налягане) се продават със съответния смесител. Не знам дали се продават някъде само смесители от такъв тип но със стандартен няма да стане - ще протече бойлера!
Georgy Porgy - помощник
Да... точно такива са и отзивите от ползватели...

извинявай можеш ли да обесниш с няколко думи принципа на работа на такава - отворена система ?

ако не ти е прекалено досадно :)

за съжаление не видях при българските производители 5 литрови модел за монтаж под мивка...
lenko71 - специалист
При тези смесители като развиеш крана за топла вода, всъщност пускаш студената към входа на бойлера и тя "избутва" топлата през другия извод на бойлера и през смесителя. При затворен кран на топлата вода, спираш налягането откъм входа и самия бойлер не е под налягане - изхода е отворен.
Затова смесителя има три извода - един вход от водопровода и два извода свързани с бойлера.
Georgy Porgy - помощник
Мерси за изчерпателният отговор...

хубаво са го измисли но .. неподхожда на нашата действителност :)))
Каналски - специалист
Georgy Porgy написа:
.. неподхожда на нашата действителност :)))
Eeeee , не така ! Не е хубаво казано !
Подхожда , подхожда ... то точно за нашата действителност е !
Чешма -> бойлер ... баня -> бойлер ... стая -> печка
И айде не сме толкоз стари та да сме забравили "Юнга" !

Този бойлер не работи под налягане, т.е. няма нужда от предпазен вентил (нищо няма да капе във шкафа) и потенциално е по безопасен.
Просто си трябва смесител !
Преди години в каталога на "Видима" беше написано, че предлагат такъв смесител ... сега вече сигурно трябва по телефона в Севлиево да питаш и трябва да попаднеш на Човек. Смесителят беше такъв тип :
ИзображениеИзображение
Последно гледах и GROHE и Ideal Standard произвеждат. Даже за GROHE си има цена ....
Вчера гледах и бойлери на STIEBEL ELTRON , ами и те си правят такива работи ... даже и предлагат смесителите.
Ама верно главно немците залитат на там :(

Прикачен файл

S-E.gif
S-E.gif (36.28 KиБ) Видяна 6323 пъти
Милен - майстор
Имам такъв купуван преди 3-4 години от стения тип с вход директно на стената и изводи за бойлера отгоре също като тип Юнга само че по голям и доста по добре направен. Третия на картинката на Каналски. :)
Цена 45лв. в магазин за строителни материали в провинцията. В момента бойлера ми е отгоре на плота, а при следващия ремонт ще влиза отдолу и ще ми трябва такъв с трите маркуча :cry:
Каналски - специалист
Милен написа:
...
Не е реклама ... просто пример за успокоение.
Примерен/Пробени линк -> Linnk 1 или Link 2 , зависи от Web Browser-a какво ще се отвори ... ключовата дума е Niederdruck/Niederdruckarmatur
Примерна цена на 32511=450лв , на 32107=400лв
Georgy Porgy - помощник
Ок, вече напазарих един Дипломат за монтаж под мивка....

сега нов проблем...

как се отвежда водата от предпазният клапан ?

Подхвърлиха ми идея да закача един силиконов маркуч от пробката до отходният канал...

Добре - да кажем намеря макруч с подхдящо сечение и термична устойчивост... но как да го пасна към отходният канал ?

Каточели с най-малко нагаждане подхожда да го вкл. да отклонението за перална/миална машина ?

Това добре.. но нещо денивелацията между двата края е минимална при мен...

:?

дайте съвет как го реализирате вие ..
LazarGanev - "Велик майстор"
Не му трябва наклон, само трябва да уплътниш маркуча към клапана. Ползваш У-разклонител с тапа на единия извод и в нея правиш отвор за маркуча.
  • 1
  • 2

Тема "страннен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: