• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
EDI - майстор
При тая наша варовита вода, сферичния бързичко се втвърдява.Поне в Ямбол е така.Един малък сферичен сложих преди чемата на двора за разклоненине, за 1 година започна да затяга.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря, вече станах "спец" по крановете. Само да разкажа опита на един колега. Тези специалните кранове, които са за по-високо вискозни течности (с гумата отвътре - Pinch valve) всъщност не издържат много при режим регулиране на потока. Били добри само за режим на ползване отворено/затворено. Тази информация не е за Митака и Каналски, а ако някой друг има нужда от нея.
Ако модовете решат, да слагат ключ, за мен темата се изчерпи.
Последна промяна от ribnikolaevi на пет ное 20, 2009 3:58 pm, променено общо 3 пъти.
ribnikolaevi - майстор
EDI написа:
При тая наша варовита вода, сферичния бързичко се втвърдява.Поне в Ямбол е така.Един малък сферичен сложих преди чемата на двора за разклоненине, за 1 година започна да затяга.
Става въпрос за София, мисля че тук поне тоя проблем нямаме ... :-D
EDI - майстор
:lol: а дано, че това си е напаст.
Каналски - специалист
Ето едно интересно използване на Спирателен Кран :)
Ако модовете решат, да слагат ключ, за мен темата се изчерпи.
Как така ! То изобщо не стана Дума кой/къде/защо/как и "заклевам се никога да не го ползвам" :)

Прикачен файл

WMGV.png
WMGV.png (35.92 KиБ) Видяна 7894 пъти
ribnikolaevi - майстор
Уау, какво е това чудо?
Spokoiniq - майстор
Каква е тая безумна екзотика?
mitaka_vk - специалист
Водомер за кран или канелка. Има и за смесители, в каталога на Ценер има най различни видове :-D
Каналски - специалист
да ... и Sensus имат, предполагам че и други фирми (колкото са останали)
Важното е да има сложена Регулираща Арматура, пък после не се знае кое за какво. Често съм се радвал на спирателен кран с изпразнител, за да завия там Манометър и да погледна :)
--------------------------
Например винаги съм си мислил, че за тръбопроводи където може да има механично замърсяване (например улични водопроводи). По-правилното монтиране на "Butterfly" спирателен кран е така:
Изображение
но тази година по улиците виждам "вертикално" монтирани и то на обекти за стотици хиляди левове :?
mitaka_vk - специалист
За уличен водопровод си е най добре шибърния и другите подобни кранове. Че с тея бътерфлай кранове не ми се мисли какви хидравлични удар може да има.
  • 1
  • 2

Тема "кранове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: