• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
rulom - модератор
Евдоки, чей и аз да кажа.Сифоните са хубави....на външен вид, иначе задвижката с ключалката или са пластмасови или са от някаква сплав и отливката е тънка.Обикновено като се стъпи с пета точно на капачката и се буши целия механизъм, дори и вие да си го пазите, все ще дойде гост който няма да знае това.Слагал съм такива....най-дълго изкаралия е 3 месеца и хората сами го счупиха.
Иначе са подходящи да речем ако се сложи в банята, външно пред душ кабината и да се ползва само когато се хигиенизира банята, обаче трябва да е в някой ъгъл или до стена, а не на средата.
bisplus - специалист
Я и аз да кажа! Значи тези сифони не са толкова лоши, според мен и да се счупи има начин да се отремонтира но колкото и добре да му е направен монтажа и наклона винаги покрай него остава малко водичка. Иначе директно се монтира на коляно ф50.
messershmit77 - специалист
това нещо ,счупиш ли му ме ханизЪма става весело,знам от опит аз съм против.. :down:
blajko56 - помощник
Това може да е всичко друго но не е сифон. Аз бих го кръстил устройство за кофти миризма и наводняване до глезените по време на къпане.Някои хора се опитват да променат физичните закони и да накарат миризмата да не излиза без да има воден затвор.Абе много са ми смешни хора които дават хиляди левове за красиви плочки, мивки, тоалетни, шкашчета и какви ли не красоти а си слагат сифон от 2-3 лева.Накрая като те лъхне оная миризма и всичко отива по-дяволите. Аз препоръчвам HL и нямаш грижи. :)
sladi4kia - напреднал
Както казаха повечето тук,това е най големия боклук който съм виждал.Аз купих 2 такива като правех баня и тоалетна.Този в банята незнайно защо се оказа по траен отколкото този в тоалета.А този където е в тоалета стана партал.Всичко което можеше да се счупи в него се счупи.Сега тапата където е влиза в отвора и седи на около 5-6 мм дълбочина.В смисъл не са равни.Пак казвам това е най големия боклук.
На мен ми монтираха 3 такива чудеса (в WC и двете части на банята), когато ми правеха банята майсторите без да ме питат дали искам такива. Аз им се доверих естествено, още повече че не бях виждал такива а и жената естествено беше във възторг колко са практични. Сега обаче като ви чета мненията изпадам в ужас...
Този във WC-то и този в частта от банята, която няма да се мокри постоянно (има параван) да речем, че може би ще изкарат по-дълго.
Като прочетох мненията в тази тема и почвам да се чудя дали да не ги накарам да ги изкъртят и да сложат обикновени (лошото е че помещенията са напълно завършени вече).
Как стои въпроса с ремонта на това чудо, ако наистина се счупи механизма? Смяна с къртене ли е единствения вариант?
Как да разбера дали моите са от "читавите" които спомена колегата ebahti?
ebahti - майстор
е за такъв говоря

Прикачен файл

n_133.jpg
n_133.jpg (155.97 KиБ) Видяна 8154 пъти
ebahti мерси за снимката. За съжаление моите не са такива :sad:

Почвам да се чудя дали да не ги накарам да ги къртят и да сложат нормални, поне докато никой не живее още там :?

Бих се радвал ако някой сподели как се ремонтира това чудо ако този механизъм в средата (там където се навива капачката) се повреди.
  • 1
  • 2

Тема "Как се монтира подов сифон клик клак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: