Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
blajko56 - помощник
Грешка. това за ключа е за диспозера. :x
Честито! Безаварийно ползване! :2thumbs:
Чаро - Акълия
Машинката е супер- заслужава си всеки лев. Ползвам 2-година същата.
Не се справи с едни сурови сланини и "поздраци" :lol:
Пускл съм и черупки от орехи- за пробата. Яде ги с много шум.
Веднъж падна лъжица- машината изключи на момента. Лъжицата нямаше видими белези от "борбата" :? машината също.
Все-пак съм си сложил предпазната цедка от оригиналния сифон. Хем крие грозната паст, хем пази от случайно попадане на нещо.
Пускам я с нормален ключ он-оф изведен горе, под горния ред шкафове. Прекъсва фазата на контакта. Не съм гледал,но мисля че нямам такъв "пневмобутон".
lov - майстор
То и при мен като я поръчвах в каталога пишеше да се предвиди мотиране на допълнителен ключ. Ама като я отворих си имаше всичките екстри. Включая тапа и цедка за сифона комбинирана с накрайни за донатъпкване на отпадъците. За съжаление не се вижда добре на снимката от горе. Специален шестостене ключ за разблокиране ротора без да се налага раглябяне ако нещо по твърдо успее да заседне между ножовете. Още разните му там планки за монтаж на съшия този бутон които в моя случай се оказаха излишно. Бе какво да кажа не повярвах че е пълен комплект.
dundurma - специалист
и колко струва сега тази екстра......................преди 13г. ми искаха 1000марки
lov - майстор
299 лв. комплекта. И нищо че в каталога който ползвах точно тези екстри се предлагаха допълнително за около стотина лева. Като пневматичния включвател е отделен блок а сега всичко е монтирано в корпуса на мелачката. Едно поръчах друго дойде ама за хубаво де.
TechnoKom - помощник
lov написа:
А случайно да знаеш някой да предлага пневмо бутона отделно. Но да е метален. Те добре че моя поне не бяха го смотали и да ме карат отделно да си го търся. Но е страшно менте и дали ще изкара и месец тъй че трябва да търся нещо по здраво и качествено.
Здравейте, незнам как изглежда вашият пневмо бутон, но при нас може да намерите такива: http://technokom.bg/bg/razpredeliteliList/10
само трябва да се знае дали е NO или NC
1115 - специалист
Така като гледам и си мисля, че бутоните от каталога няма да свършат работа.
Това което предлагате си иска магистрала с въздух, а на мелачката предполагам е нещо като спринцовка и при натискане сгъстява въздуха, който от своя страна задейства пресостат в машината.
Това е 100% сигурен начин да се предпазите от директен "контакт" с електричество.
TechnoKom - помощник
1115 написа:
Така като гледам и си мисля, че бутоните от каталога няма да свършат работа.
Това което предлагате си иска магистрала с въздух, а на мелачката предполагам е нещо като спринцовка и при натискане сгъстява въздуха, който от своя страна задейства пресостат в машината.
Това е 100% сигурен начин да се предпазите от директен "контакт" с електричество.
Поразрових се и попаднах на това http://www.insinkerator.com/pdf/sinktop ... ochure.pdf
Предполагам, че нещо подобно е Вашият бутон и според мен е електро-пневматичен. За начина на управление сте прав - натискането на бутона създава минимално налягане, което предполагам прави ел.контакт и включва някакво реле в мелачката. За съжаление нямаме нищо подходящо, което да предложим като алтернатива.
Ако начина на подвързване е същия като от pdf-a мисля, че с ел.бутон с висока IP защита ще е удажно, като успоредно с това заземите мивката.
lov - майстор
Да бутона е като от последния линк. Разликата е че цялата електрическа част е вградена в самата мелачка. От бутона до мелачката има само шлаух. За заземяването не се притеснявай хората са помислили по въпроса. Изпълнението на самото изделие е от най висока степен на защита като на всичко отгоре приъединителните елементи към коритото са също от пластмаса. То на снимката се вижда. И не виждам смисъл да променям схемата.
А пък и колкото и халтав да ми изглеждаше преди бутона за сега се се държи учудващо добре. Да чукна на дърво де. :lol:

Тема "мелница за кухненски отпадъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: