Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
NASKO80 - напреднал
Здравейте.
Вече съм сто процента сигурен, че свистенето на тръбите идва от пластмасовият възвратен клапан, които си идва с бойлера от "Дипломат". Моят проблем с тези звуци се реши след като смених въпросният клапан, с друг, метален. Но бойлера ми се прецака, така че не можа да се оправи и ми го замениха с нов. Новият пак си дойде с пластмасовият клапан и сега отново има тези гадни звуци, при пускане на водата. Даже и комшията, като си пусне водата пак свири.
:lol:
abaka - напреднал
Здравейте!
И аз съм притежател на този много омразен феномен - свирещ бойлер! И у нас свири почти постоянно, не само като се ползва вода от апартамента, но и от съседите също ... Много е досаден проблема! /особено в неделя сутрин... :sad: /
Та искам да попитам, дали някой не се е справил вече с този проблем? Изчетох няколкото теми тук по този въпрос, давате доста съвети, но все пак има ли някой при когото този гаден шум се махна? Ще пусна линк към място където съм качила няколко снимки на бойлера, ако решите да го огледате и дадете предложения. Само да обясня, че белия гофриран маркуч, не е към системата- той е за източване на бойлера. /нищо че е гаранционен вече два пъти виках сервиза, веднъж подмяна на нагревател, и втория път заради шума, смениха някакъв баланс, но казаха че едва ли ще е от това и че повече нищо не могат да направят; оказаха се прави, шума си продължава, че даже е и по-гаден!/
http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.17319702
blajko56 - помощник
Слушай внимателно как да си решиш проблема. Това свирене се получава от тъпите български клапани. Пружината им е прекалено силна (да ги пита човек защо) Налягането едвам я свива и водата минава през много малък процеп, който става като свирка.От това се получава и звука.Той се чува само когато пускаш топлата вода защото тогава навлиза студена през клапана в бойлера.Решението е следното; отиваш в магазина и искаш един предпазен клапан за бойлер но италиански.Преди да го платиш го пробвай по следния начин; надуваш с уста клапана по посоката на стрелката на тласъци.Трябва да успееш да го отвориш, това е показател че няма да имаш проблеми с него.Българския да се спукаш от надуване неможеш да го свиеш.Забравих да кажа че е метален с едно черно петленце от което се източва бойлера.При смяната му обаче не е необходимо да се източва бойлера а се затваря само крана на студената вода и се пуска от някоя батерия топлата до като спре за да спадне налягането в бойлера.След това сезатваря за да не може да взима въздух.Отвива се клапана и се завива новия. Ако е необходимо се запушва с пръста тръбата докато се навие ново уплътнение на резбата.Това става за секунди.Пропуснах да кажа че меката връзка трябва преди това да се отвие от клапана всепак.Това е.Успех!!!
abaka - напреднал
Мерси за съвета! Само да доуточня: гадното свирене се чува и когата пускам студената вода, и когато пускат съседите вода!! /най-сложния проблем!/ Остава ли препоръката ти за този клапан?
NASKO80 - напреднал
Колега, не че нещо, ама не видя ли поста над твоя. Мисля, че ясно обясних ситуацията при мен каква беше.
abaka - напреднал
благодаря за споделеното! ще го сменя и ще докладвам и аз!
NASKO80 - напреднал
Колега, само да те предупредя. Пази си този пластмасовият клапан!! Аз като се наложи да върна бойлера за да ми го сменят с друг, замалко да имам проблем, защото го върнах без клапан.
abaka - напреднал
мерси за съвета, ще го запазя. И вече мога да се похваля с гробната тишина у нас!!! Направо все още не ми се вярва, че само срещу 7лв /толкова ми струваше новия клапан/ реших проблема, който ме тормозеше повече от година!! Благодаря на всички!
sezi - напреднал
колега и аз имам същия проблем кажи какъв клапан си купи, каква марка.
sameks - специалист
Италиянски с палец за продухване "произведен в Китай".ХА Ха ХА .За съжаление.
Може и само баланс вентил,но трябва да добавиш и възвратна клапа.

Тема "Свистене от тръбите, където е закачен бойлера!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: