Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ako му прочетете останалите постове ще се убедите, че това му е стил :-D
ochko69 - напреднал
Извиняваите но живея на 40 км от София и нета ми е като ту го има ту го няма но това е единственият. Няма значение. Имам приятели които се занимават с отопление и климатици. Те ми казаха за този вид хидрофор. Помпата струва около 340 360 лв. Има няколко вида. Аз попитах за моите нужди. Имам бунар 7м. И ми трябва напор 14м. Помпата е 14м всмукване с денивелацията защото помпата е в мазето не на вън до бунара. И 14м напор.
sergi - специалист
LazarGanev написа:
Има си вграден резервоар, а освен това е модулационна. Има всякакви защити, включително и против работа на сухо. Помпата е напълно заменя познатите хидрофори и ги превъзхожда. Само че трябва да е в къщи, а не можеш да я сложиш в кладенеца като обикновените
привет
да ама ако водата в кладенеца е по -ниско от 8м. явно ще трябва потопяема, и няма да може да е дома, нали?
LazarGanev - "Велик майстор"
Така е, само това е недостатък. Има много електроника по нея и не може да слага висяща в кладенеца, както обикновените помпи
sergi - специалист
а доколкото си спомням беше казал че не е много добре да стои вътре в кладенеца...

кои стават да се пуснат вътре?
Каналски - специалист
sergi написа:
...кои стават да се пуснат вътре?
Картинки:
- http://www.global-b2b-network.com/direc ... e_Pump.jpg ; 1 ; 2 ; 3 ; 4 и т.н.
naskov - майстор
ochko69 написа:
Новият вид хидрофор е без компенсаторен балон.Всичко е на помпата.
Колеги споделят, че са били много чувствителни към големината на напрежението и към токови удари, понеже са пълни с електроника
Iliev Labs - специалист
Дойде пролетта и помпите пак са на дневен ред :-D
Само не разбрах за какви помпи си говорите?
Помпи с електронно управление ли?
dios - напреднал
Ми не знам дали говорим за едно и също,но аз ползвам от 6 години хидрофор който е без балон.Дърпа директно от кладенец 3 метра хоризонтала и около 6-7 дълбочина.Нямам никакви проблеми до сега,захранва къща на 1 етаж,ползва се доста.Хидрофорът е на "Гардена"като електрониката се монтира на самата помпа дори на нея има контакт в който се включва захранването на помпата.Казвам го щот съм го ползвал само за опит с друга помпа.Има там екстри като,изключва ако свърши водата,ако за 2 минути се включи 7 пъти също изключва,демек има някъде пропуск след него и още дет не ги знам .Така че :o кое е новото,може би говорите за нещо друго.
sergi - специалист
Каналски написа:
sergi написа:
...кои стават да се пуснат вътре?
Картинки:
- http://www.global-b2b-network.com/direc ... e_Pump.jpg ; 1 ; 2 ; 3 ; 4 и т.н.
е точно тая последната е ..... :shock:

ясно е че са такива, но така излиза че за цяла хидр.уредба ще е около 1000 и .....лв!
е без последната от снимките

Тема "Новият вид хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: