• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Nikalas35 - помощник
Здравейте приятели!

Имам нужда от вашата помощ за колена и муфи за казанализация,
не зная дали има такива разновидности и ако има ,откъде мога да ги купя в София и региона?

За тръби ф 110 /има ли колена на 90 и на 45 градуса, които и от двете страни да са с широката част/отворена за тръба ?

За ф 110 има ли тройник, които и от трите страни да е с широката част/отворена за тръба 110/ ?

Интересува ме също за тръби ф 50 ,има ли колена на 90 и на 45 градуса, които и от двете страни да са с широката част/отворена за тръба ф 50/ същото и за тройник и преходник ф 50 да са с широката част/отворена за тръба ф 50/ ?
Благодаря предварително :cool:
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма такива части.
Nikalas35 - помощник
Такива ми трябват за сглобките...
Понеже не разбирам, обяснете ми как да свържа две тръби ф 50 с коляно между тях , ако коляното не е отворено и към двете тръби...???

Ако може някой да помогне , иначе философите са повече от китайците...
Nikalas35 написа:
Понеже не разбирам, обяснете ми как да свържа две тръби ф 50 с коляно между тях , ако коляното не е отворено и към двете тръби...???

С нагряване на тръбата се прави,с пистолет за горещ въздух или на газова горелка .Нагряваш тръбата и вкарваш детайла който искаш коляно дъга или друго.
pavkatay - майстор
Nikalas35 написа:

и двамата колеги са дали адекватен отговор на така зададения въпрос. това с философите е грубо. свързването става като всяка тръба влиза в следващата. това се прави за да се предотврати евентуален теч( така се свързват и кюнци за печка). съвременните тръби се продават с 'уширения' в единия край каквито ти трябват. уплътненията са гумени.ако работиш със стари или съществуващи на място тръби това уширение се 'изработва' посредством нагряване на края на тръбата с пистолет за горещ въздух( може и със запален вестник :) ) и след това другата тръба се вкарва в размекнатата. използва се лепило за пвц за по добро уплътнение, но едно време се правеше само с парцал напоен със студена вода-да охлади бързо тръбата
Nikalas35 - помощник
Благодаря колега :yawinkle:

Предполагах за такъв вариант, но не бях сигорен!

И въпреки всичко защо не произвеждат видовете , за които аз питам?
Ще бъде по лесно за всички... :roll:
Nikalas35 - помощник
Извиняваите ако някои се е засегнал!
Не съм запознат с тънкостите... :?
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
...... свързването става като всяка тръба влиза в следващата.....
а за улеснение както казах продават тръби с различни дължини с фабрично уширение. :thumbs:
И въпреки всичко защо не произвеждат видовете , за които аз питам?
Ще бъде по лесно за всички... :roll:[/quote] Защото свързването става като се се вкарват тясно към широко по посока на отичане на водата,а по твоя начин както го искаш да бъдат ще тече.И мажи гумените пръстени с веро или има специална смазка за сглобки на пвц по лесно влизат.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за колена и муфи за казанализация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: