• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
новия12 - специалист
привет на всички ВиК специалисти... когато пускам топлата вода се получава едно вибриране и бучене в тръбите...интересното е че само при определена струя - когато намаля или увелича струята - боботенето изчезва..имам добро налягане по системата... тръбите са метални - панелка на 25 години сменял съм смесител преди около 4 години - тогава нямаше проблем......някъде във форума беше писано как се казва явлението но така и не разбрах как се отсранява...моля вещите колеги по тая тема за съвет за отстраняването...
blajko56 - помощник
От тец ли е водата или от бойлер? Вероятно е от клапана на бойлера ако има такъв. Ако няма пък когато поцинкованите тръби не са укрепени се получава това вибриране. Дай повече инфо.
новия12 - специалист
мерси колега за вниманието... топлата вода е от боилер...относно укрепването на тръбите - нищо не е променяно или ремонтирано по металните тръби...има възвратен клапан които също не е сменян от доста години...
blajko56 - помощник
Виш да не би да е това
lordmails - специалист
Здравей този шум се получава обикновенно,като се износи затварящият механизъм(бронзовите патрончета под ръкохватките на смесителя).Смени ги и ще се оправи.:)
DEYCHEV - специалист
имам същия проблем но инсталацията е на 1 година с пластмасови тръби нов бойлер дипломат и смесителни батерии на видима с ръкохватка а не с кранчета
GEORGI5959 - специалист
Една от причините може да е леко закъсана гумичка на крана, която вибрира при пускане на водата. Като цяло гумичката още върши работа и не капе но по периферията има прокъсване и преминавайки оттам водата вибрира при определено налягане.
Мисля, че тук е мястото да споделя мой опит за дългогодишна безаварийна експлоатация на крановете и смесителите. Още като нови ги разглобявам и намазвам брозовите резби на въртоците с краве масло или маргарин. Получава се много леко затваряне, не се износва резбата, не се пренатяга гумичката - резултата е много години безаварийна работа.
DEYCHEV - специалист
при мен се получава и като пусна душа и като пусна чешмата на мивката та и на двете да им закъсана гумичка някъде :?
bikerider_ - специалист
Смесителят предполагам е с 2 ръкохватки и месингови патрони с гумички, а не е керамичен? Получава се, когато гумичката на патроните в смесителя е стара, гайката и не е завита добре и тя вибрира от водата, която я обтича при определена сила на струята около нея се получава резонанс на вибрациите и тръбите почват да вибрират като пред разпад. Може да се получи и когато патронът е повреден, макар че последното е много рядко срещано, ако е качествен патрон.
DEYCHEV - специалист
напротив с керамични са и на душа и на мивката
  • 1
  • 2

Тема "бучене и вибрация в тръбите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: