• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Гривна ф800 е почти същото като сондаж - в нея поти не може да се работи
masterrichi - специалист
Защо да не може, ако ти се скъса въжето с помпата можеш да слезнеш и да си я извадиш и за чистене става.Пък е резервоара е по голям
.
1115 написа:
Aз мисля, че на първо време трябва да се разбере защо е заседнала помпата.
Чиста вода ли е вадила преди да спре или е имало пясък?
Защото ако до последно всичко е било ок, то може и тръбатада се е огънала и поддала.
Тогава няма как да извадите помпата, макар да съм чувал да се вади заедно с обсадата.
здравейте отново!
в действителност в началото помпата вадеше вода примесена с много фин пясък.на цвят го докарваше като много рядък айрян.в края на втория ден ,точно преди да заседне, водата беше кристално чиста, без да съм мърдал помпата, но пък дебита беше паднал наполовина.
имах идея подобна на тази за водоноската -да пробвам с тези дето чистят канализации с вода под налягане.
а инак колко струваше акцията с водоноската? по принцип ще ми е трудно да замакна водоноска на село ама поне мога да питам.
masterrichi, смяташ ли, че ако направя подобен на твоя накрайник ,но може би с размер 1 1/2",заради останалите карантии в сондажа,ще мога да извадя пясъка над помпата?
по принцип ми се върти и идеята да се пробвам да изтгеля обсадните тръби с около 30-40 см нагоре, тъй като сондажът в по-голямата си част е правен във слой варовикова скала ,в смисъл че не би трябвало да са притиснати от земна маса, а и сондьорите решиха дане пускат мозайка ,тъй като в долния си край ,където тръбите са пробити,слоят е пясък. пък и тръбите са захванати една за друга с винтове. осъзнавам че има много голям риск да счупя някоя тръба в мястото на свръзката.
ще се огледам за водоноска, но с радост приемам и всякакви други идеи.
благодаря.
masterrichi - специалист
Ако няма водоноска пробвай с безинова помпа и от някой съд да вкараш вода по налягане да разбие пясъка.
Чаро - Акълия
78aleks, имаш ли компресор на разположение?
Колко метра е водата в сондажа?
Помпата не работи изобщо или вибрира, но не вади вода?
Защо не сложено осигурително въже на тая помпа, а :?:

Не слушате, като ви се говори за тия вибрационни помпи!

Не пипай тръбите!!!
masterrichi - специалист
Ами ефтини са и всеки се хвърля на тях,и всеки си прави сметките първо да си вземе по ефтина докато се избистри сондажа и после хубавата ама става белята и вместо да се отпушат дамарите става точно обратното с тези вибраций.
привет!
прави сте. наистина взех такава помпа, заради цената пък и си признавам че за разлика от друг път, сега въобще не проучих нещата.доверих се изцяло на сондьора, който ме увери че няма проблем с такава помпа само да е с долен смукател ,за да може да вади пясък без да се окопава. и тъй като както писах тая с долния смукател се прецака механично, сложих с горния. съседите също имат сондаж , по-плитък от нашия -20м и използваха същата като заседналата ни помпа, но сега са с друга , защото предната им изгоря.но и тя е вибрационна. както и да е.
значи, разполагам с компресор -до 8 кг/см2 налягане, съд с вместимост 500 литра и пвц тръба от тези черните за капковите системи с дължина 30 м и ф 25 мм. при последните ми експерименти констатирах, че нивото на водата е около 2,5 м. помпата се чуваше че вибрира до последно, но след юнашките напъни, вече не се чува. предполагам че някъде сме прекъснали захранването.а и има осигурително въже, но и то само се разтяга.
имате ли идея какво налягане правят бензиновите помпи , в смисъл дали ще е достатъчно за каузата?
и аз днес си мислих, че след като имам гореизброените средства само ми трябва помпата ,но така и не се сетих каква помпа да използвам.
засега лека.
masterrichi - специалист
На теб ти трябва просто струя да разбиеш пясъка на дъното не ти трябва кой знае какво налягане.Може и възхух да подаваш с тънък маркуч пак ще разбие пясъка и същевремнно да дърпаш помпата.
здравейте!
този път пиша да споделя радостта си и да благодаря за съветите и идеите, които ми давахте. в крайна сметка работа ми свърши най-обикновена водоструйка като генератор на високо налягане. идеята ми я даде мой колега, а пък аз я доразвих. е ,той ми даде и водоструйката :).малко хамалогия с фитингите (2 часа) и херметизирането на контура, но после само за няма и 10 минути помпата сама подскочи нагоре. оказа се, че е тотално здръстена , та отакрах в почистване към 1,5 часа. освен това и захранващият кабел беше скъсан от юнашкото дърпане.
сега помпата пак е вътре ,но този път по-нависоко и отново с таймер.докато не измисля кого да ограбя, та да си купя ротационна.
masterrichi така и не разбрах каква е дължината на накрайника, който си използвал за еър лифта.
още веднъж благодаря на всички.
masterrichi - специалист
78aleks написа:
masterrichi така и не разбрах каква е дължината на накрайника, който си използвал за еър лифта.
още веднъж благодаря на всички.
50 см
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Сондаж-проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: