Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Trailblazer - помощник
Здравейте! Живея в ремонтирано общежитие с нова ВиК инсталация от около 1 година. Съвсем скоро протече маншона свързващ тоалетната чиния с отходната тръба, като теча е от мястото където той е вмъкнат в тръбата. Самият маншон е от тези белите, за хоризонтален монтаж. В предишното общежитие, където живях имах същия случай - нова тоалетна и не след дълго маншона (същия тип) протече по описаният начин.
Въпросът ми е има ли по-качествени маншони от тези белите, защото те явно са абсолютни боклуци? Ако няма вариант с какво да се сменят, някой има ли идея с какво може да се запечати връзката на маншона с отходната тръба? Със силикон или нещо подобно? :?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Neno Er - специалист
Едва ли ще намериш такава голяма скоба за водни съединения.
Защо не пробваш да го побългариш?
Намажи с водоустойчив силикон и стегни с няколко витки мека тел.
ebahti - майстор
1 найлон и около него яко, тиксо ели изолирбанд :idea:
ZMeyGorianin - майстор
Голяма скоба можеш да си направи /ако не намериш/ от две-три по малки хванати една за друга с винтовете. Аз проблема го реших с нов италиански /не турски/ маркуч. Стария се скъса от гофрираната част близо до маншона.
Trailblazer - помощник
Благодаря за бързите отговори. Вероятно не съм написал ясно, но проблема не е във връзката м/у тоалетната чиния и маншона, а м/у последния и отходната PVC тръба. Така че в моя случай няма как да затегна със скоба, иначе щях да съм го направил вече. Проблема явно е в оребрената част на маншона. Вероятно гумата губи еластичност с времето и престава да уплътнява. Въпросът е дали има нещо по-качествено или ще трябва да мажа яко със силикон?
PCL82 - майстор
Маншонът лесно може да смениш с нов без да сваляш чинията. Да лепиш стария не ми се вярва да стане, защото предполагам че е от полипропилен, а той не се лепи.

Аз никак не харесвам маншоните, защото са слаби, задържат акото във всяка гънка и имат по-голямо хидравлично съпротивление. Предпочитам твърди връзки с готови фасонни части от бял полипропилен. Предлагат се прави, под 45 и 90 градуса и други видове. Към канализацията са с мъжки край ф 110, а към чинията имат гумен уплътнител.
chavdarov6 - специалист
Тук в Бургас има гумени маншони,удобни за монтаж без демонтиране на гърнето.Представляват гума.....само гума,вариантите за цвят са два- бял и черен,размерите също са два 27см. 37см.
Маншона буквално можеш да си го смачкаш до размера на тенис топка и да си го монтираш където ти е кеф,без да те ограничава теснотията зад тоалетната чиния,дори при запушване ,което е малко вероятно,може да си го посмачкаш малко докато си е монтиран и да отпушиш....
Trailblazer - помощник
Както съм написал по-горе, маншона е гумен и знам, че може да се смени лесно. Като гледам обаче, че не изкарват много време и реших да питам дали няма по-качвствени. Може би черните, за които спомена chavdarov6 са от по-еластична гума спрямо белите. Ще потърся от тях.
Тук в София в Бриколаж съм виждал само бели. Някой да знае къде има черни маншони?
milanovs - специалист
Има едни италиански,ще си вземеш от тях.Ако е хлабаво взимаш една туба санитарен силикон и мажеш яко.ако е търба Ф 110 стават идеално,мажеш маншона с шампоан и пъхаш.
:wink:

Тема "Въпрос за маншон на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: