Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mitaka_vk - специалист
Ако този магнит действаше всички производители на омекотителни инсталации щяха да останат без работа. Инвестирай в една омекотителна инсталация за домашно ползване и не се занимавай с разните му там магнитни измишльотини. Иначе омекотяването на водата става чрез сол /за проверка виж Calgonit какво продава за съдомиялни машини/.
eng_angelov - помощник
torbalan написа:
ако магнита действаше на калция - магнитните наколенки на доктор ливайн щяха да са най-ефективния начин за лекуване на ревматизма :)

явно ние тук в аец-а, колегите по тец-овете и навсякъде, където е необходима вода без калции, сме големи балъци... и вместо да плеснем два магнита - сума пари даваме за химия, с която да очистим водта от калции...
Магнитните наколенки на доктор Ливайн са боклуци, понеже са с ужасно дребни магнити /за по евтино/ и вероятността да попаднат върху точното място е нищожна... В тази насока има български патент за магнитни кожени каишки, на една госпожа, които са в пъти ПО от тези на ливайн. Скоро ще се появят в цялата система на Кауфланд /стискам и палци да успее да се пребори/.

До колкото знам, в аецовете и в тецовете няма балъци. Например магнитите и ултразвука не премахват калция и магнезия, а тяхното съдържание оказва пряко влияние върху pH-то на водата /киселинен или основен характер/. При нива под определени граници, водата има киселинен характер и се появяват условия за засилена корозия на металните повърхности. При нива над определени граници се появяват гнезда за развитие на едни гадни микроорганизми, които като папкат, отделят сероводород, който пък папка металните повърхности... въобще водата за един тец има повече важни параметри от водата за един бойлер.
Един приятел казва - "Като гледам състоянието на пътищата ни, май трябва да се движим само с джипове. Защо тогава има толкова много автомобили по пътищата...?"
torbalan - Дървен философ
олемале!

грижим се и за флора и за фауна във водата...
ама специално внимание отделяме и на калиця...

защото при температура над 60 градуса (може и да бъркам с някой - друг градус) почва да се образува котлен камък...
kuuuuuul - майстор
Така и не чух нищо което да опровергае мойте заключения :lol:
gotchevi - помощник
Г-н Ангелов, защо според Вас колегата kuuuuuul е получил такива резултати при теста с тенджерата, вероятно е допуснал някаква грешка? И как аз като Ваш потенциален клиент да се убедя в деиствието на устройството? Още нещо - разглеждах сайта Ви, но не успях да открия разлика м/у продукта "УЛТРА" с цена 99,60лв и " Калзит Ултра за цялостна защита на дома" с цена 216,00лв.
eng_angelov - помощник
gotchevi написа:
Г-н Ангелов, защо според Вас колегата kuuuuuul е получил такива резултати при теста с тенджерата, вероятно е допуснал някаква грешка? И как аз като Ваш потенциален клиент да се убедя в деиствието на устройството? Още нещо - разглеждах сайта Ви, но не успях да открия разлика м/у продукта "УЛТРА" с цена 99,60лв и " Калзит Ултра за цялостна защита на дома" с цена 216,00лв.
Няма грешка. И в двете тенджери трябва да има еднакво количество утайка. Разликата се вижда при измиването. Особенно ако е изпарена три - четири пъти вода, преди измиването. В единия случай се виждат на дъното малки "вулканчета" - гнезда на кристализация.

Прав сте, че от информацията на сайта не става ясна разликата. Признавам грешката и ще се постарая да я оправим.

Иначе разликата е като BMW X6 и BMW X5.
Считам, че не е правилно на страницата на форума да давам подробности за устройствата /не сме си платили за това/. Колегата в пласмента може да обясни всичко по телефона.
mirk - майстор
eng_angelov пропуснахте да кажете и на когое линенза и кой е изобретил КАЛЗИТа предполагам не е фирмена тайна.
kuuuuuul - майстор
Няма грешка. И в двете тенджери трябва да има еднакво количество утайка. Разликата се вижда при измиването. Особенно ако е изпарена три - четири пъти вода, преди измиването. В единия случай се виждат на дъното малки "вулканчета" - гнезда на кристализация.

От това не ми стана ясно в кой случай какво се получава и каква е ползата или вредата.Моля обяснете подробно,смятам че ще е полезно за всички и няма да е реклама защото има дискусия,а ако се премълчават нещата вредата е за всички.
eng_angelov - помощник
mirk написа:
eng_angelov пропуснахте да кажете и на когое линенза и кой е изобретил КАЛЗИТа предполагам не е фирмена тайна.
Няма фирмена тайна. Освен на опаковката и на сайта сме го публикували. Гордеем се, че е българско изобретение.
http://www.zita-ruse.com/index.php?opti ... &Itemid=38

При обработката на водата с електромагнити, постоянни магнити или ултразвук, получените арагонити не се слепват. Ако процеса е успешен, по стените на тенджерата не трябва да остават кристали след отмиване. Ако ми остане време утре, обещавам да кача снимки от нашите тенджери.
Поолзата от подобен вид устройства е, че възпрепятстват отлагането, без да променят състава на водата. При йонообмена например, калция и магнезия се заместват с натрий, чийто карбонати и сулфати са неразтворимо съединение и не залепват. При мембранните процеси /обратна осмоза/, калциевите и магнезиеви съединения се филтрират и по този начин се премахват от водата. Чрез използването на фосфати /така здраво рекламирания метод за предпазване на перални/ пък се ползва химичен процес, който е толкова отрвен... Има метод и чрез добавяне на гасена вар, която е ядро на кристализация, по което полепват карбонатите и сулфатите, при което вече нарастналия кристал се утаява и не може да се задържи по повърхностите. Щях да забравя и колегите с цинковите аноди. Там цинкът измества калция и магнезия от техните съединения.
Това са основните методи за предотвратяване на накипи. Дано не съм пропуснал някой.
nedbmw - специалист
Еее тая тема дето я пуснах май стана интересна. Както гледам само да не се окаже ,че това устройство е, като многото изобретения на руснаците дето ги има в нета за какво ли не,а пък те повечето са само за лапни шарани.Аз преди време си бях купил от Метро едно уж германско устройство за намаляване консумацията на тока,и след един месец ми се обадиха от Метро да го върна ,че нещо били опасни,та аз на драго сърце им го върнах щото нямаше никаква полза от него,само празни надежди.Гледам ,че на други места продължават да лъжат хората и да се опитват да го предлагат ,че и на двойно по висока цена.Аз съм на мнение ,че трябва правителството да направи такъв закон ,че всички технически стоки трябва да се тестват ,преди да се пуснат в търговската мрежа ,а не чрез някакви реклами и етикети да се лъжат хората.Има най различни институти за тази цел няма какво там само да пият кафета -мафета по цял ден и да си приказват празни приказки,нали така.

Тема "Въпрос за КАЛЗИТ-устройство за обработка на вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: