Здравейте на всички в този прекрасен форум.Новорегистриран съм от вчера и до сега само разглеждах.Попаднах тук случайно,но съм щастлив за това.Работя към ВиК-Бургас от 10-12 години.Започнах като авариец,но от доста години съм към водомерите и не се стърпях да обясня за пломбите и пломбирането.Ние пломбираме само в четвъртък и петък.Ако се е наложила смяна на водомерите не е нужно да викате техник само за скъсването на старите пломби.Говоря за тези които са на холендъра и се поставят от техници на фирмата,а не тези с които продават новите водомери.Просто дайте старите показания на инкасаторката и си пуснете молба за пломбиране на водомерите.Това все пак е една пломба и нейния смисъл е да се застрахова предприятието,че не си сваляте и обръщате водомера да развива показанията.Никой не е глобяван за това,че е скъсал пломба,ако разбира се е имал основание за това.Не е фатално,че ще почакате няколко дена все пак не стоите без вода,но ако ви е много спешно и вече сте си пуснали молба за пломба помолете да ви я дадат отидете с кола в началото на работния ден където са техниците на вашия район и никои няма да ви откаже да ви постави пломбите щом после ще върнете техника обратно.Поне при нас е така.