Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MUTLEK - напреднал
Пералнята е Wearpul и не е отваряна от както е купена вече 4-5 год.
Въпроса ми е къде да отварям и как да изчистя котления камък , ако има такъв?
smlxl - специалист
Първо предполагам, че става въпрос за пералня Whirlpool. Второ поне кажи предно или горно зареждане. Трето - не се занимавай с такива дейности. Ако си мислиш, че ще завариш онези апокалиптични картини от рекламата на Calgon, от сега ти казвам, че ще си силно разочарован. Мойта пералня е от същата марка с горно зареждане, т.е. мога да наблюдавам и двете страни на барабана(както показват на рекламата). За 12 години и пускане поне 3 пъти в седмицата си е все така лъскав, както и в началото. Което ме навежда на мисълта, че и по нагревателя няма да намеря нещо по-различно, ако тръгна да търся. По-скоро ще си навлечеш главоболия с уплътняването на компонентите, които ще разглобиш. Ако всичко си работи, не я пипай пералнята, просто спазвай упътването за количеството прах за пране за райони с твърда вода и като допълнение намали градусите, при които переш. Между впрочем ако наистина си взел Whirlpool, а не нещо друго те поздравявам за избора. Много здрава пералня и много добре изпира. Грижи се за нея ще ти служи дълго.
MUTLEK - напреднал
Да пералнята е Whirlpool,но със странично пълнене и наистина съм безкрайно доволен от тази марка.Миналият месец отворих да изчистя бойлера и като видях колко котлен камък се беше натрупал се притесних и за пералнята,но за съжаление никога несъм се занимавал с перални.
Цецо - специалист
Най-много котлен камък има върху нагревателя.Изваждането му е лесно.
MUTLEK - напреднал
На перални със странично пълнене къде се намира нагревателя и как се сваля?
Trifun - специалист
MUTLEK написа:
На перални със странично пълнене къде се намира нагревателя и как се сваля?
Логично е на която и да е пералня нагревателя да се намира в най-долната част на казана :) А се сваля като се развие гайката (или болта) и се издърпа.

Тема "Почистване на котлен камък в пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: