• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Каналски - специалист
Интерестна и малко не нужна информация е , че в София има Фирма която изпълнява канализации с продукти на SAINT-GOBAIN HES. Забравих името на фирмата , а и тогава в техният сайт нищо не пишеше .... яко странно.
Но е въпрос на случайност е фасонни елементи за нови системи чугунени тръби да съвпаднат със стари такива ... въпрос на късмет.
Но главният проблем е, както казва Inch HIgh съседа от долу, ако съседа от долу саботира/противопоставя на Ремонта .... мнооого трудно ще се намери коректно решение!
mitaka_vk - специалист
В интерес на истината знам за няколко фирми които изпълняват канализация от чугунени тръби, като има фирми и които продават такива.
В София има и изпълнени сгради с чугунени тръби, мисля че някои от сградите в бизнеспарка са направени с чугунени тръби също мола на Карфур и част от канализацията на Икеа също /за последната виждал съм проекта/. Мисля че между новите тръби и старите няма разлика в диаметрите няма между старите и новите тръби, може би навярно в покритията може да има. Смятам че по голям проблем ще има в изрязването на стария вертикален щранг, ако успее да се договори да демонтира парчето до връзката със следващата тръба е най добрия вариант стига да се договори със съседа.
Inch HIgh - помощник
Странно защо изобщо се ползва все още чугун, като самата материя не подлежи на ремонт или преустройство?!?!

По моя случай, утре ще се разбере истината относно това дали ще се налага преминаване през плочата или няма да има нужда от разкриване на тавана на съседа отдолу.
Надявам се също да стигна и до муфата на долната чугунена тръба и проблема ще е решен.

Между другото намерих преходи от и към чугун в практикер на фирмата MARLEY.
Доста са скъпи нещата им, но ако това е начина, няма да имам голям избор...
Каналски - специалист
Inch HIgh написа:
Странно защо изобщо се ползва все още чугун, като самата материя не подлежи на ремонт или преустройство?!?!
Произвеждат се и се ползват, по традиция и поради разни разлики в физико-механичните характеристики на тръбите.
Или например с какви тръби ще направиш такава канализация (виждал съм и по-хубави картинки):
Изображение Изображение
Даже претендират , че може и така да се положи канализацията:
Изображение
* А коя от материите за канализационни тръби подлежи лесно на "ремонт или преустройство" !
  • 1
  • 2

Тема "Връзка на ПВЦ с чугунени канализационни тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: