Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
microamp - специалист
Здравейте
Тази година успях да си направя апартамента си и есента да се нанеса в него, но забелязах странен шум от към банята. Шумът идва от тръбата за канализацията и се характеризира като пукане когато пускам вода през нея. Всички че кажете че е нормално ПВЦ тръба да пука и е така но... това пукане (поне според мен е малко особено) продължава по 2-3 до 4 минути, което е ненормално. Когато започне на пука в началото е силно учестено и после преминава като нормално чукане с чук по перони и така продължава по 2-3 мин. Пускам тази тема да попитам дали е нормално това пукане и от какво може да се получава и дали ще изчезне с времето, защото още едвам съм се нанесъл и да къртя - неща, а е неприятно вечерно време
tripioo - специалист
да няма някакъв болклук в нея ???
microamp - специалист
Боклук? Нещо да има в тръбата? Ами то тогава не трябва ли да тече тръбата по-бавно или просто да се отмие?
Как мога да разбера? Ако бръкна с един по-здрав тел през канала, дали ще го закача или да наливам "Х с череп" смеси вътре докато омекне тръбата?
radius - майстор
Може би някакви термични разширения-свивания на тръбата и оттам пукането.
microamp - специалист
Честно да ти кажа и аз така мисля, но много продължително време пукат. ПВЦ тръба аз знам пук-пук и готово разширила се е и после обратно за свиването, ама това е като коване на пирони. Просто за мен е необяснимо и затова реших да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен казус
failure - специалист
Пукането го имам и аз, не се коси. При мен се получава малко дълъг участък от пвц тръба ф60 и температурни раширения когато миялната почне да изпомпва. Не го мисли ако има теч съседа ще ти каже веднага :lol:

Тема "Пукане на тръба в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: