LazarGanev написа:Нали не искаш да купуваш помпа, пък сега говориш за хидрофор? Имаш ли го хидрофора?нямам го ама гледам едни по 150 лв
а помпата е към 400
не мога да сменя насажденията
трябва да мисля вариант
LazarGanev написа:Нали не искаш да купуваш помпа, пък сега говориш за хидрофор? Имаш ли го хидрофора?нямам го ама гледам едни по 150 лв
LazarGanev написа:Мисля, че по-скоро не ти достига дебит, а не налягане. Трябва да се видят характеристиките на помпата и на пръскачите - какъв дебит и налягане дава помпата на 16м, какъв дебит и налягане иска един пръскач. Този хидрофор за 150лв, първо че е китайски боклук, второ и по-хубав да сложиш - дебита се ограничава от потапящата помпа и нищо няма да стане. Компромисен вариант е да пускаш пръскачите по един - и то ако стане.на помпата не пише каква налягане прави
LazarGanev написа:Купи си тогава евтина китайка за 40-50лв и ги вържи последователноТова е решението.Аз поне точно така си реших проблема.Само да спомена, че когато моята помпата не работи продължително време/примерно 1 месец/ торбинката запича и е нужно преди да се пусне да се развърти.
cenko6 написа:и как да ги с вържаLazarGanev написа:Купи си тогава евтина китайка за 40-50лв и ги вържи последователноТова е решението.Аз поне точно така си реших проблема.Само да спомена, че когато моята помпата не работи продължително време/примерно 1 месец/ торбинката запича и е нужно преди да се пусне да се развърти.
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BF%D0 ... x=77&ty=77
vikingt написа:Каква помпа ми е необходима за напояване с до 3 пръскачки от варели с дъждовна вода?Тъй като се спука водомера във вилата се наложи за час да си купя някаква помпа за изсмукване на водата.
Разстоянието от варелите до пръскачките е ~ 30m.
Системата е от пластмасови тръби-мисля че са 1/2".
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: