Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
benza83 - специалист
LazarGanev написа:
Нали не искаш да купуваш помпа, пък сега говориш за хидрофор? Имаш ли го хидрофора?
нямам го ама гледам едни по 150 лв
а помпата е към 400
не мога да сменя насажденията
трябва да мисля вариант
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че по-скоро не ти достига дебит, а не налягане. Трябва да се видят характеристиките на помпата и на пръскачите - какъв дебит и налягане дава помпата на 16м, какъв дебит и налягане иска един пръскач. Този хидрофор за 150лв, първо че е китайски боклук, второ и по-хубав да сложиш - дебита се ограничава от потапящата помпа и нищо няма да стане. Компромисен вариант е да пускаш пръскачите по един - и то ако стане.
benza83 - специалист
LazarGanev написа:
Мисля, че по-скоро не ти достига дебит, а не налягане. Трябва да се видят характеристиките на помпата и на пръскачите - какъв дебит и налягане дава помпата на 16м, какъв дебит и налягане иска един пръскач. Този хидрофор за 150лв, първо че е китайски боклук, второ и по-хубав да сложиш - дебита се ограничава от потапящата помпа и нищо няма да стане. Компромисен вариант е да пускаш пръскачите по един - и то ако стане.
на помпата не пише каква налягане прави
дебита е 30л/м при 20 м дълбочина и като купувах поливната система я съобразиха с това и ми направиха 4 кръга 3 с по 5 пръскача и един с 1 дин пръскач
естествено ми казаха че не гарантират че ще стане с тази помпа
cenko6 - специалист
LazarGanev написа:
Купи си тогава евтина китайка за 40-50лв и ги вържи последователно
Това е решението.Аз поне точно така си реших проблема.Само да спомена, че когато моята помпата не работи продължително време/примерно 1 месец/ торбинката запича и е нужно преди да се пусне да се развърти.
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BF%D0 ... x=77&ty=77
benza83 - специалист
cenko6 написа:
LazarGanev написа:
Купи си тогава евтина китайка за 40-50лв и ги вържи последователно
Това е решението.Аз поне точно така си реших проблема.Само да спомена, че когато моята помпата не работи продължително време/примерно 1 месец/ торбинката запича и е нужно преди да се пусне да се развърти.
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BF%D0 ... x=77&ty=77
и как да ги с вържа
едната която я имам си е във водата другата да я свържа към тръбата която идва от нея на повърхността ли
vikingt - помощник
Каква помпа ми е необходима за напояване с до 3 пръскачки от варели с дъждовна вода?
Разстоянието от варелите до пръскачките е ~ 30m.
Системата е от пластмасови тръби-мисля че са 1/2".
vikingt - помощник
vikingt написа:
Каква помпа ми е необходима за напояване с до 3 пръскачки от варели с дъждовна вода?
Разстоянието от варелите до пръскачките е ~ 30m.
Системата е от пластмасови тръби-мисля че са 1/2".
Тъй като се спука водомера във вилата се наложи за час да си купя някаква помпа за изсмукване на водата.
Идеята е по-късно да я ползвам и за напояването.
Избрах тази: http://electron.bg/raider-rdwp158-p-107 ... 59_262_339
Като параметри би трябвало да свърши работа.
Има ли определени изисквания по изграждането на системата за да достигна поне 5-6 бара на изхода на маркуч 1/2, защото стойностите са дадени като "максимални"?
LazarGanev - "Велик майстор"
Тази помпа не е подходяща за хидрофор, защото не е самозасмукваща и ще те изнервя.
vikingt - помощник
LazarGanev, би ли ми дал варианти на помпи, които според теб биха ми свършили работа.
Неудобството ли е единствения недостатък, на тази която съм взел?
filmatoplo - майстор
Искам да си направя капково напояване на овощни дръвчета , имам хидрофорна помпа Грундфос поставена над 24 литров мембранен съд -купешка , от тук на къде :? :) .Не знам тия полиетиленови маркучи с дупчиците с какво налягане работят , или са за без налягане -понеже помпата сега е на 3-5 бра .Виждал съм по градините тук там -края на маркуча е само закривен и вързан с тиксо -едва ли това е под налягане .Правил съм поливна система , но там беше под налягане за пръскачките :wink: , за капковото не се сещам .

Тема "Водна помпа ниско налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: