Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
masterval - майстор
Ти си като комунист на разпит бре. Разбиращи хора гледат да ти направят диагностика, а ти като ощипана гуспоица мънкаш :x
alra - напреднал
Обяснявам точно!

1. в блок съм
2. на последен етаж
3. централния водопровод идва при мен, да. Няма други водомери по централния, трябва да са само по отклоненията.
4. казват, че нямат проблем, но не им вярвам, защото знаят, че трябва да се сменяват тръбите ( на над 60 години са), а не искат да дават пари. Те не се и къпят, само на нова година и затова нямат такива нужди!
5. Да, с кранове всичко е ОК. Даже са сменени.
6. тръбата е в стенана за нещастие, след мен няма ползватели, тръбата е 3/4 цол.

Кофти работата #-o
crez - майстор
alra написа:
Обяснявам точно!
1. в блок съм
2. на последен етаж
Това вече постави точките над "И"-тата, така трябваше да започнеш питането си.
Няма спасение, тъй като ти си последна точка всички наслоявания по вертикалния щранг са при теб, хоризонталната ти разводка в апартамента е също тотално запушена. Смяна на вертикални и хоризонтални разводки. Договори се с останалите етажи и сменете вертикалата, а тези под теб като не искат ти поеми и тяхната част, няма да си първия нито последния. Аз платих за моите комшии под мен и вече 5г имат да ми дават 280лв, чакам :?: Не приемам твърдението че вертикалите са зазидани в стената, те винаги вървят във вертикална ниша и могат да бъдат открити или покрити с мазилка върху мрежа. Повикай майстор,той най-добре ще прецини нещата.
trichocephalus - напреднал
Абсолютно подкрепям crez - нямаш друго решение на проблема си.
Тия глупости с кислола и т.н. ги забрави все ендо не си ги чувал.

Нямаш друго решение освен подмяна на вертикалния щранг.
alra - напреднал
Да поема на целия щранг ремонтите?

Ще пробвам с кислола.
Pooh - майстор
alra написа:
Ще пробвам с кислола.
Нали говорим за водопровод, където се предполага, че тече питейна вода? Какви "кислоли", какви химии изобщо могат да се използват? Ако някой пострада от евентуалната интервенция, кой ще носи отговорноста, или тогава ще се крием от съседите?

Мислете малко бе хора, толкова ли е трудно или е вече неприлично (мисленето)?
trichocephalus - напреднал
Pooh написа:
alra написа:
Ще пробвам с кислола.
Нали говорим за водопровод, където се предполага, че тече питейна вода? Какви "кислоли", какви химии изобщо могат да се използват? Ако някой пострада от евентуалната интервенция, кой ще носи отговорноста, или тогава ще се крием от съседите?

Мислете малко бе хора, толкова ли е трудно или е вече неприлично (мисленето)?
не само това - я си представи как въобще ще го сипе в тръбавта ?
от къде ще изтече ?

Абе,alra - кислола се продава за 1,25 в "кауфланд". н 1, 50 съм го виждал в железарията в къщи.С него си отпушвам мръсния канал и сифоните, а жена ми чисти плочките в банята. За това става.Дребни работи - за мръсния канал трябват 6-7 бутилки и то се кисне цяла нощ леко да се размекне.На следващи ден чистя със спиралата. В сифоните има по-добър ефект, но пак си зависи от вида на запушването.

За отпушване на водопровод не става
1.)няма как да го вкараш в тръбата,
2.)няма как да го изкараш
3.)той не разтваря мръсотията, ръжадата от старите тръби и камъчетата, а само котления камък и то съвсем слабо.
4.)за замърсяването с химическо вещество водопровода в цял блок не ми се и мисли какво биха ме направили комшиите, ако разберат какво съм намислил
alra - напреднал
За мисленето те съветвам да не ми даваш акъл! Ти като по-умен как ще ми предложиш да си прокарам вода, като тия надолу не искат? От небето ли? или да стоя без вода?

Този кислол няма да стои вътре 24 часа, нито вечно! попитах за хора с опит с него. Тук не намерих такива. Но на друго място намерих и според кварталната железария няма да съм първата отпушила си тръбите с кислол.

Лека вечер
Чаро - Акълия
Па и кисела... :lol:
alra написа:
попитах за хора с опит с него. Тук не намерих такива. Но на друго място намерих и според кварталната железария няма да съм първата отпушила си тръбите с кислол.
Тук няма да намериш такива, а ако продавах щях да ти кажа - бе давай бе, то хората как мислиш си оправят тръбите.
Добре че не живея в блок, че кат гледам кви изроди има...
Вашият вход няма ли домоуправител, дом съвет или там как се води? Ако няма ето ти прекрасна възможност да се изяснят нещата. Ако не събираш входа на събрание и решавате. Освен това, щом нямаш вода преди водомера, тва би трябвало да си е работа на Софийска (или квато се пада там) вода. В апартаментите не ми е ясно как е, но пускаш сигнал и до тях. След това телевизии и прочее...
Химия не! Аз, ако разбера че някой е ръгнал отрова в мрежата- директно РИОКЗ и телевизия.
аndi - напреднал
Виждате ли какво става в този форум???????????? Някой се прави на нещастен и МОЛИ другите за помощ и когато ние се опитваме да му помогнем ,ТОЙ ПИТАЩИЯТ понеже явно толкова е компетентен казва нервно "Лека нощ" и започва да обяснява ,че другите нищо не разбират!!!!!!!!! :x :x :x Накрая утре сигурно си сменя профила ,името или както щете го наричайте и започва да разпитва отново!!!! Това важи за доста хора тук- не упреквам автора на темата но когато всички ти казват да НЕ сипваш химикали във водопровода :cool: :cool: :cool: ,сигурно има защо??????????????? После се обвинява Държавата,Съседите,ВиК ,че дори и хората от форума.

Тема "Отпушване на водопроводна тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: