• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ESPACE - майстор
Едва ли проблема е в пресфитингите. По скоро е подгънал О-пръстените при набиването на тръбата в тях. Трябва си калибратор с конусно подрязване.
montoya - майстор
Едва ли е подгънал гумите на 8 от 12 фитинга при колекторите и на 4 около тръбите за бойлера обаче.
ESPACE - майстор
Значи главите на прес клещите не са за тия фигинги. Има поне 7-8 стандарта и типове глави.
montoya - майстор
Значи е трябвало друга система тръби и фитинги да ползва, ама това е съвсем друга тема, на която не и е тук мястото :supz:
kuuuuuul - майстор
Аз си стягам много здраво,след време пак стягам и нямам проблеми,ако се наложи някъде да разглобявам слагам малко силикон /за гарнитури/и пак нямам проблеми.Новите също може да се мацнат /за който се притеснява/.
Lube - напреднал
ESPACE написа:
Значи главите на прес клещите не са за тия фигинги. Има поне 7-8 стандарта и типове глави.
в това предполагам е ключовия момент, парнаджийските тръби са малко специални откъм запресоване, има глави за мед, неръждавейка но там, вече са други преси, не клещи!!!
аз затова също отдавна предпочитам ППР със стъклофазерна нишка (или с ал.вложка)
VLADO66 - майстор
Проблема идва и от некачествените тръби и адаптори.За да се изтъни цената, алуминиевата вложка също се изтънява :wink: .Как пък не ми протече ни една тръба и фитинг на HERZ.
Lube - напреднал
херц. къде отиваш :supz: - но цената е двойна и на мен са ми фаворита, но клиента като види надписа веднага отива на АПМ, почти на същото качество а 30-40 % дадолу в цената!
VLADO66 - майстор
И като спестиш 200-300лв. и като барнеш отгоре нещо за 50-60лв./м2 и като трябва после да го махаш ](*,) и е.ем ти икономията.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с теч от фитинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: