Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
peter_m - специалист
Смесителя се оказа серия Сириус, с "нормална' цена в сайта на видима (а и по магазините) 54лв без ДДС = около 65лв. На промоция беше 48 крайна цена.

Вече е монтиран, няма някакви неприятни изненади. Няма забележки по външния вид, плавно се върти врътката. Ще видим за напред как ще се държи.
torbalan - Дървен философ
Две неща могат да го съсипят...

1. Камъчета и пясък във водата (някъде ги имаме в изобилие);
и
2. Вряла вода - стапя му механизма...

Патил съм и от двете :)

Ако не ти се случи едно от двете - дълго време ще ти служи :)
VLADO66 - майстор
За първия проблем има секретно кранче с филтър :wink:
за втория - термостат може да се предложи :)
peter_m - специалист
Благодаря за предупрежденияте. За камъчетата и пясъка - има филтри (по-скоро решетки) на входа на бойлера. Които са си едри и едва ли ще спрат нещо. Дано няма много пясък във водата.

За температурата няма да се притеснявам тъй като бойлерчето, което е проточно не успява да загрее много. Самото то (резервоарът му) дори е направено от някакъв вид пластмаса.
Soviet_Soldier - специалист
Някой има ли опит и мнение за смесителите на Inter Ceramic? Скоро заложих на тази фирма взех смесител с душ, и като качество на изработка е супер. Също така върви плавно, съответно и температурата на водата се изменя плавно и приятно. Само като ресурс тепърва ще разбирам дали ги бива. Уж им дават 5 години гаранция, би трябвало да държат.

Старият смесител във въпросната баня не съм го избирал аз, някакъв евтин турски "Karaaslan" беше, много непрецизна изработка, при най-лекото движение температурата на водата се променяше рязко, на всичко отгоре не се движеше плавно.

За Forma Vita мога да дам позитивен отзив също - температурата на водата се настройва сравнително плавно, като изработка нямам забележки, а иде реч за сравнително бюджетен техен модел смесител.

За тези на "Kring" също мога да дам отзив. 2017 взех заради дизайна от тях смесител за мивката в банята. Качеството на отливката е отлично, но придружаващите го аксесоари, като меки връзки и разни пластини за фиксация си бяха безполезни боклуци. Забелязвам вече, че и хром покритието е започнало да дава фира леко, но пък поне работи. Настройката на температурата не е достатъчно плавна, не се движи никак плавно.
5kof - специалист
Миналата година извършихме един КОШМАРЕН ремонт на баня и WC. Та като търсехме арматури за там разбрахме от търговци и продавачи, че Inter Ceramic са китайско производство. И спряхме да си интересуваме от тях. Насочихме се към Видима. За съжаление след малко повече от година работа смесителят на мивката в банята модел Сева S, стоящ протече в шкафа отдолу. Не знам какъв зор видя. Като го демонтирах и разгледах открих, че е спукана ( не знам защо и от какво) уплътнителната гривна, която се поставя под смесителя върху мивката. Понеже е пандемия и леко пострадах от ваксините, не мога да излизам насам-натам, напълних канала на гривната отдолу с болкит и монтирах отново. Но без особен, да не кажа никаквъ ефект. Сега стискам зъби и ограничавам малко, от малко ползването на тази мивка, докато се поизбистрят нещата и мога да стигна до някой магазин. Ще ми се да потърся такъв пръстен, ако се предлага като консуматив, или да се насоча към избор на нов стоящ смесител. Но определено пак си мисля, че ще бъде някой от предлаганите от Видима неща.
В кварталната железария продават някаква нова марка Ferro.
На мивката на барбекюто съм с такъв. Добре изглеждат и не са много скъпи.

Само не съм се сетил да проверя за резервни части.
MamaMy - майстор
нед яну 30, 2022 7:50 am5kof написа:
Миналата година извършихме един КОШМАРЕН ремонт на баня и WC. Та като търсехме арматури за там разбрахме от търговци и продавачи, че Inter Ceramic са китайско производство. И спряхме да си интересуваме от тях. Насочихме се към Видима.
Видима също са китайски :lol: .
Преди 15 години закупих 3 смесителя Интеркерамик. От монтажа им до сега на двата са сменяни по два пъти главите и то докато сложих филтър на водопровода. От тогава нищо не е правено по тях. Сега вече не са върха на сладоледа. В началото бяха перфектни. Регулираха плавно и имаха добър външен вид. Сега и на вид са зле. Никела стана на петна, а регулирането започна да насича. Последния път като слагах главите нямах подходяща смазка да ги смажа. Може би ако се пробвам ще станат пак супер, но вече не ми се занимава. Помня, че при покупката купих нови меки връзки защото оригиналните бяха ментета с пластмасови накрайници. На новите връзки се наложи да им поизпиля резбите които се завиват в батерията отдолу защото подпираха и не можеха да уплътнят пръстените. Не знам сега с какво качество са, но имат сервизи на много места и частите както и самите батерии са евтини. Ако не разполага човек с парички не са лоша алтернатива на марковите. Естествено имайте едно на ум и ги тествайте преди да ги закрепите. Ако прокапват да не се налага да седите с ръце под мивката още един час. Препоръчвам да прецените предварително и дължината на шпилката защото е много дълга и пада голямо въртене, а мястото е неудобно и става доста бавно. За тази шпилка задължително ви трябва и тънкостено тръбно ключе с някакво удължение. Последното важи и за другите батерии.
joro_kem - специалист
нед яну 30, 2022 5:49 pmMamaMy написа:
Видима също са китайски :lol:
за пръв път чета за това. би ли го подкрепил с информация от достоверен източник?

Тема "Помощ за избор на смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: