Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
здравейте и от мен, аз имам следният проблем: на село когато ни свърши водата във водопровода пускаме потопяема помпа във реката, за да имаме вода за миене и къпане, за тези ни нужди дебитът ни е достатъчен, но когато се наложи да поливаме градината не става. та въпросът ми е можели да се вържат 2 потопяеми успоредно и да пращат по голям дебит по един и същи маркуч до къщата? и ще се бъркат ли една друга и ако едната тормози или затапва другата можели някоя да изгори? или пък можели да им се сложат възвратни клапани? а другият ми въпрос е когато токът е слаб можели да се включват към тези старите за телевизори токо-стабилизатори и ще работят ли помпите или ще изгорят? иначе имаме вида5 ама е много тежка и е трудно носенето и пускането и. благодаря предварително.
hotrider - специалист
Майстор Тричко написа:
та въпросът ми е можели да се вържат 2 потопяеми успоредно и да пращат по голям дебит по един и същи маркуч до къщата? и ще се бъркат ли една друга и ако едната тормози или затапва другата можели някоя да изгори? или пък можели да им се сложат възвратни клапани? а другият ми въпрос е когато токът е слаб можели да се включват към тези старите за телевизори токо-стабилизатори и ще работят ли помпите или ще изгорят? иначе имаме вида5 ама е много тежка и е трудно носенето и пускането и. благодаря предварително.
на първият въпрос сте си отговорили сам, за да работят две помпи заедно трябва да са с еднакъв дебит и напор иначе ще има проблеми, едната ще затапва другата, двигателя няма да изгори(зависи какви са помпите) но ще се получат други проблеми. клапани е хубаво да се сложат за момента във които работи само едната за да не връща водата през другата обратно в реката.
въпроса със стабилизаторите е интересен, до колкото си спомням те бяха стабилизатори на напрежение не на ток. имаха едни големи трафове и кондензатори по мой спомен, и май само кратковременни спадове покриваха от към напрежението, ще го обсъдя с колега въпроса, до сега не се е налагало да ползваме такива средства. но си мисля че не би имало проблем да работят помпите със него, ако пада е до 215-210 в. няма да има голям проблем за двигателя на помпа( или каквото и да било) да работи те са предвидени принципно на -5% +10% разлики в напрежението да работят. от там нататък се мисли за стабилизация според мен.
bigdragon - майстор
Майстор Тричко написа:
... но когато се наложи да поливаме градината не става. та въпросът ми е може ли да се вържат 2 потопяеми успоредно и да пращат по голям дебит по един и същи маркуч до къщата? ...
По всяка вероятност проблема ти не е в дебита, а в напора. Ако погледнеш на разпръсквачите за поливане е посочено минималното налягане на което работят и то е примерно 2...2.5 бара или 20...25 м.воден стълб, в някои случаи до 40м.в.с.
За конкретен отговор е добре да дадеш описание на вида на помпата, денивелация на терена, диаметри на маркучите и вида на разпръсквачите...
blagodaria na hotrider, stava, rabotiat 2 potopiaemi pompi ednobremenno i se okaza 4e debitat ne e dvoen a malko pove4e ot troen, neznam kak stava no e taka. ba6tami dneska gi e pusnal vav deistvie i na dvete e slojil vazvratni klapani. problemat pri nas sas toka ne e vremenen a postoianen, kogato kom6iite si doidat i si vkliu4at boilera kru6kite po4vat da mijat, i voltaja pada dori i pomalko ot 170 volta, slojihme ikonomi4ni kru6ki i se re6i i tozi priblem, pak tuka vav tozi sait me posavetvaha.
hidrazin - майстор
Хич и не се мъча да ти чета безмозъчните маймуници.
Всеки уважаващ себе си българин пише на КИРИЛИЦА !!!
:partyman:
da prav si i az pi6a na kirilitca no jenata i deteto izgoriha treta klaviatura. zalivat gi sas kafe i prikliu4vat, tuka ima nekvi programi za kirilitca ama ne6to nemoga da se opraviam sas teh IZVINIAVAM SE. na vsi4ki koito 4etat moite mnenia. [-o<
hidrazin - майстор
Заливането на клавиатурата с кафе няма нищо общо с писането на маймуница. Като ти е залята клавиатурата как пишеш тогава
на маймуница??? Пък и даже не ти трябва клавиатура - има си екранна таква и става само с мишката.

Изображение

Изображение

:partyman:
jekasus - майстор
Майстор Тричко написа:
da prav si i az pi6a na kirilitca no jenata i deteto izgoriha treta klaviatura. zalivat gi sas kafe i prikliu4vat, tuka ima nekvi programi za kirilitca ama ne6to nemoga da se opraviam sas teh IZVINIAVAM SE. na vsi4ki koito 4etat moite mnenia. [-o<
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Майстор Тричко написа:
да прав си и аз пиша на кирилитца но жената и детето изгориха трета клавиатура. заливат ги със кафе и приключват, тука има некви програми за кирилитца ама нещо немога да се оправям със тех ИЗВИНЯВАМ СЕ. на всички които четат моите мнения. [-o<

Тема "Водна помпа ниско налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: