Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
VLADO66 - майстор
Обезвъздушителя работи под налягане и въздуха пак ще си минава през водомера щото там съпротивлението е по-малко.
ZMeyGorianin - майстор
LazarGanev написа:
След водомера полза няма :wink:
#-o
MamaMy - майстор
У наше село пък водния дух ми сподели на ухо, че е разрешено преди водомера да има автоматичен обезвъздушител. Номера е, че когато правех системата не знаех и сега нямам място да го монтирам. Ще търся къс водомер защото съм последен на тръбата в улицата и съм най-високата точка. Всичкия въздух е при мен.
hidrazin - майстор
Колко ти е стар водомера? По закон трябва да се сменят или дават за проверка на всеки пет години.
Вземи си един сух водомер и здрав подковообразен магнит. Сметките за вода ще ти паднат драстично. :cool:
Дано си наясно, че ВиК дружествата са едни от най-големите мошеници (законни) в БГ.
:partyman:
Тани - модератор
LazarGanev написа:
При изпразване на водопрпвода не влиза ли въздух, който да връща водомера?
Dessi2026 написа:
Имам хидрофор, защото при нас няма много добро водоснабдяване. Та този хидрофор пълни съда за вода, когато има във водопровода, и от него черпя с помпа вода за цялата къща. Наскоро мъжът ми забеляза, че когато няма вода, водомерът отмерва въздуха, който влиза от водопровода..
Възвратния клапан на хидрофора предполагам не дава на въздух или вода да се върнат обратно :wink:
Dessi2026 написа:
2. Според мен водата във водопровода е под налягане - затова и влиза въздух със свистене в резервоара
Ако под свистене се разбира бълбукане , то ако няма възвратен клапан водата от резеровоара ще се върне във водопровода.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тани написа:
Възвратния клапан на хидрофора предполагам не дава на въздух или вода да се върнат обратно :wink:
Доколкото съм наясно със схемата, която би било нормално да се ползва, отклонението за пълнене на буферния съд трябва да е след водомера, но преди възвратния клапан на хидрофора. Може би неправилно е вързан хидрофора. По моите разсъждения при правилно подвързване на хидрофора, който захранва къщата, може да се получи така, че от този въздух да се печели, а не да се губи, или поне трябва да пробва. Тоест - навътре към къщата влиза вода, а навън излиза въздух и върти водомера в обратна посока. Водното дружество сигурно го заслужава, щом не искат да вземат мерки.
Dessi2026 - специалист
Благодаря на всички, които са обърнали внимание на проблема ми :)
Честно казано не съм сигурна дали и къде има възвратен клапан и каква би била функцията му в моя случай. Резервоарът е доста висок (може би 2 м.) и се пълни отгоре. Черпя вода от тръба в долната му част. Не мисля, че има начин вода да се върне обратно към водопровода. Така че клапан ми изглежда излишен (може и да има, ще взема да погледна).
Водомерът ми е нов - на 3 години, както и къщата и инсталацията.
Преди него има само кран, който да затвори притока на вода, ако трябва да се демонтира по някаква причина. Филтър има, но той е преди хидрофора, а не преди водомера.
Dessi2026 - специалист
Dessi2026 написа:
2. Според мен водата във водопровода е под налягане - затова и влиза въздух със свистене в резервоара
Ако под свистене се разбира бълбукане , то ако няма възвратен клапан водата от резеровоара ще се върне във водопровода.[/quote]

Точно свистене е, за да бълбука трябва захранващата тръба да е под вода... Или бъркам звуците ;)
Тани - модератор
Казват , че една снимка казва повече от 1000 думи :wink:
Dessi2026 - специалист
Направих някакви снимки, дано ви стане ясно... :?

Прикачен файл

IMG_1706.JPG

Прикачен файл

IMG_1705.JPG

Тема "водомерът измерва въздух като вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: