Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте. Нов съм тука и имам сериозен проблем , който ме ядосва вече 3 дена. сменям ВиК в нас. Проблема ми е , че като стегна прехода към тръбите ,които излизат от бойлера и от там после сълзи. Пробвах с тефлон, после с калчища, после с калчища и боя,, така и не стана. смених и накрайника. Накрая установих , че капенето е, между металната втулка на полипропиленовия накрайник и самия полипропилен, не е между резбара на тръбата и втулката/ тя нали е набита в него/ Съмнява ме ,че при самото стягане с тръбния ключ металната втулка , коята е набита в полипропилена не отлепва и от там сълзи. Даите идей как да го завия към боилера, има ли някаква особенност при затягането , защото винаги ми се отлепва тая втулка от полипропилена и съзи. И с какъв инструмент да я завия, явно като стягам с тръбния ключ се разлепва тая втулка на която е резбата. Моля дайте някаква идея, ще съм мн благодарен .Поздрави
ivko - напреднал
Защо не вземеш холендер полипропилен,по лесно ще ти бъде с него.
filmatoplo - майстор
Ако при навиване си го стиснал здраво с водопроводния ключ си го прецакал , с холендровата гайка е добро решение :) .
radius - майстор
Много сте единодушни за ползване на холендър за бойлера. Каква е разликата в риска да повредиш прехода при свързване на бойлер и при свързване на мивка, кран за пералня и т.н. ? Нали на 3/4 са големите бойлери, напр. Теси 200, 300л.
ESPACE - майстор
Теси 200 и 300 литра нямат една резба 3/4" по тях. Само 1" и 1/2" за гилзите за термотатчиците. И цол и четвърт за нагревател. Как пък точно тях даде за пример :) ?
Към човека с превъртащите фитинги. С каква сила стягаш? Хиляди съм навил още не ми се е случвало такова нещо. Да не купуваш някои ментаци?

Тема "завиване на полипропилен към тъбите на бойлера- помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: