Здравейте имам следния проблем и моля за помощ. Имам слънчева система(отворена система)
която ми монтираха преди 2- 3 години(някаква незнаина фирма). Понеже зимата системата не е толкова ефективна, а стария ми боилер е със серпентина и се грее от парното казах на момчетата, че искам да мога да качвам топлата вода от бойлера в системата за да мога и зимата да пестя от електричество. Те намериха решение на проблема като сложиха възвратен клапан на студената вода и пуснаха стария бойлер да върви директно във топлата вода когато това е необходимо(с кранче). До тук добре, но има един проблем системата започна да изхвърля доста солидно количество вода и аз се принудих да я спра. Опитах да регулирам налягането чрез възвратния клапан както ми казаха те но резултата беше нулев пак си изхвърля вода. Сега единствен вариант ми остана да пълня системата чрез кранчето от стария бойлер докато не изхвърли и след това я спирам пак. При нас доста често има промени в налягането на водата и може би това е един от проблемите, но ми се струва че възвратния клапан също е проблем искам да попитам понеже както сигурно личи не съм до там запознат с тези неща. Има ли още някакво място от което да се регулира налягането при което системата да започне да изхвърля освен възвратния клапан или не ? И къде е това място.
Поздрави,
Христо

Поздрави,
Христо