Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте имам следния проблем и моля за помощ. Имам слънчева система(отворена система) Изображение която ми монтираха преди 2- 3 години(някаква незнаина фирма). Понеже зимата системата не е толкова ефективна, а стария ми боилер е със серпентина и се грее от парното казах на момчетата, че искам да мога да качвам топлата вода от бойлера в системата за да мога и зимата да пестя от електричество. Те намериха решение на проблема като сложиха възвратен клапан на студената вода и пуснаха стария бойлер да върви директно във топлата вода когато това е необходимо(с кранче). До тук добре, но има един проблем системата започна да изхвърля доста солидно количество вода и аз се принудих да я спра. Опитах да регулирам налягането чрез възвратния клапан както ми казаха те но резултата беше нулев пак си изхвърля вода. Сега единствен вариант ми остана да пълня системата чрез кранчето от стария бойлер докато не изхвърли и след това я спирам пак. При нас доста често има промени в налягането на водата и може би това е един от проблемите, но ми се струва че възвратния клапан също е проблем искам да попитам понеже както сигурно личи не съм до там запознат с тези неща. Има ли още някакво място от което да се регулира налягането при което системата да започне да изхвърля освен възвратния клапан или не ? И къде е това място.

Поздрави,

Христо
Stefan2000 - специалист
Нещо фундаментално неясно има в обяснението, или само аз не схващам.
Пишеш че системата е отворена. За да е отворена една система то тя трябва да работи с атмосферно налягане и да има отворен тип разширитрелен съд. На снимката такова нещо не се вижда. Още повечем, говори се за нагласяне на налягане. Това не е отворен тип с-ма. Да не искаш да кажеш че ситемата ти е без втори кръг на топлоносител, каквато в същност е показана на снимката? И без една схемичка на връзките, трудно ще се рабер за какво иде реч.
hidrazin - майстор
(някаква незнаина фирма)
Няма такъв филм - обади се на бат Бойко и той ще ти я издири. :lol: :lol: :lol:
:partyman:
chavdarov6 - специалист
Моля, дайте по точно обяснение.
LazarGanev - "Велик майстор"
1. Темата не е за този раздел, а за "Отопление"
2. Доколкото разбирам през зимата затваряш крана на соларния бойлер и ползваш топла вода от друг бойлер, подгряван от котел/камина. Ако е така - това е много неправилно и много ясно че ще изхвърля вода соларния бойлер. Ако не е така - обясни по-разбираемо

Тема "Проблем със слънчев колектор (отворена система)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: