Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
:-D Тоя бойлер е такъв майтап, че няма как да гръмне. Докато чакаше да бъде подменен съм го заварявал 6 пъти :? и все на различни места. То няма шев дето да не се е отворил при нормално налягане камоли да стане 10 атмосфери. Имах чувство, че не е заваряван, а е запояван. Последните 3 пъти не му и слагах изолацията. Като знам, че след 2-3 седмици ще го свалям пак ...
lyubohar - майстор
Да съживя темата и с моя бойлер.
От възвратния клапан почна да тече непрестанно студена вода.
Спира след като спра спирателните кранове.Предполагам,
че е повреден клапана и трябва да се смени,но все пак да питам.
И второ-как да източа водата от бойлера?
Изображение

Решено със смяна на клапана.
Огромно количество мръсотия.
А пък водата не се източи поради вакуума,което беше добре,
че не се освини нищо.
Каналски - специалист
lyubohar написа:
....
Според мен е Повреден и трябва да се смени. За да го смениш няма нужда да източваш бойлера.
Навсякъде смесителите трябва да са затворени за топлата вода, при отвиването на старият ще протече вода, но относително малко. После на леки тласъци ще се опита да протича, но създаването на вакума в горната част на бойлера ще пречи на изтичането. Т.е. с малко намокряне има лесна възможност да извършиш демонтаж и монтаж на предпазен клапан с възвратна клапа.
***** Мое Мнение ! ***********
Предпазните Клапани/Вентили за битови/домакински бойлери трябва да прокапват ! Това им е нормалната за мен работа !Затова се предвижда капкоуловител или пък да не е проблем в помещението да има вода по пода ! -> www.napravisam.bg/forum/viewtopic
Последна промяна от Каналски на чет авг 02, 2012 5:10 pm, променено общо 1 път.
lyubohar - майстор
Да,както дописах в горния ми пост проблема го оправих.
Направо си течеше силно,а не капеше.Събуди ме в 1.30ч. :-D
lyubohar - майстор
Оправи се,но не би.
Тази нощ пак прокапа.
Направо си тече.
Клапана е сложен на входящата студена вода.
Откакто е сложен бойлера-10-15г.
Досега никогане е протичал така.
Какъв може да е проблема?
VLADO66 - майстор
Високо налягане във водопровода подсилено от загряването на водата.
lyubohar - майстор
През деня бойлера се ползваше.
Вечерта беше останало малко гореща вода.
Не тече преди изключване на нагревателя.
Тази сутрин беше спрял да тече.
Теча ако е от силно налягане в мрежата,защо досега никога не е текло?
Странна работа.
VLADO66 - майстор
Защото тези клапани не могат точно да се калибрират/все пак е пружина/-едни отварят на по-малко,други на повече.
reevil - специалист
При мен се получава и едно странно бучене, не много силно, но досадно. При точно определено съотношение топла-студена вода и сила на струята. Чува се от към клапана, но не мога да разбера в месинговия ли е проблема или в оригиналния. Като продухам оригиналния с лостчето, което изпуска вода и спира бученето за 10-тина секунди :rolleyes:
В маркучите може ли да е проблема, че ми се струват тънички?
reevil написа:
Дочух мнение, че заради този допълнителния възвратен клапан ми капе от оригиналния над него.
Какво мислите възможно ли е? Ако го премахна дали ще капе....
Аз искам да попитам за клапана на снимката най отгоре, дали има възможност да го регулирам? Моят течеше, но след като го натегнах с клещите тече от чешмите за топла вода, а от допълнителния такъв, който е от стария бойлер, не тече, а преди течеше. Сега и леко шуми новия бойлер, след като вече не тече от оригиналния. Какво да правя и има ли опасност? Старият клапан мога ли да го пригодя леко да прокапва или няма да стане? Новият как е изграден, да не го счупя?

Тема "бойлер елдом капе от клапана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: