• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
extranios - напреднал
Здравейте , малко извън темата но да попитам. Какви настройки на пресостата (налягане за вкл. и изкл.) изпозлвате за максимално оползотворяване на обема на разширителния съд.
Тани - модератор
infomar написа:
Гледам проспектите и се чудя - на някой многожилни кабели пише за два квадрата и половина 0.7 кw. а аз си мислех, че издържат до 4-5 киловата и повече :? Кабела ще остане за постоянно, та ще гледам да не е от най-калпавите.
Нали правиш разлика между килоВАТ и килоВОЛТ :wink:
infomar
Тани написа:
......Нали правиш разлика между килоВАТ и килоВОЛТ :wink:
Благодаря за корекцията. Грешката е моя и там пише килоВОЛТ за кабелите.
infomar
Въпрос към разбиращите:
Отнася се за настройка на BRIO TOP пресостат в следната схема:

Изображение

1. В менюто му има опция Imax - On..../Off.
Tази функция позволява изключване на помпата при превишаване на зададеният ток. Моторът изключвa също така при отчитане на тока под 0.5 А. Параметъра може да се настрои от 0.5 до 16А.
Колко трябва да настроя тази функция, след като помпата е 0.75 KW. 230 v. 50 Hz. (Pedrollo NKm 4/2-GE с поплавък)

2. Опция Pmin - минимално налягане при което се включва помпата. Опция от 0.5 до 8 Бара. По подразбиране е поставено на 1.5 Б. Да го оставя ли така?

3. Опция Pmax. Горно налягане на изключване на помпата. От 1 до 9 Бара. На колко да го поставя? Мисля на 3Бара. На изхода на помпата е 4.8 Бара, помпата е на 10 метра под повърхността, (-1Б), отстояние 30 хоризонтално от Бриото (-???бара) . Преди Бриото има поставен воден филтър. Тръбопровода е един цол от помпата до Бриото.
Ако се окаже много, да го намаля на 2.5Бара.

На колко да настроя въздухът в хидрофорният съд, като функция на Pmin и Pmax?

4.Reset - Интервал за автоматично рестартиране. Ако постъпващата вода намалее, Бриото изключва помпата за да я предпази от повреда. С тази опция се указва след колко време да се включи помпата след нейното спиране.
Мисля да го поставя на един час.
Тук има нещо неясно за мен.
Понеже помпата е куплирана с поплавък, който я защитава допълнително при долна граница на водата то ако водата в кладенецът намалее, поплавъка който е монтиран директно на помпата ще я изключи и тя ще спре. Налягането в тръбопровода обаче ще остане високо докато не свърши водата в разширителният съд. Как ще реагира БРИОТО в този случай на изключването токът на помпата от поплавъка?

5. Аларма: OVER LOAD. тази аларма се изписва, когато помпата ползва ток по-голям от зададеният лимит с Imax указан по-горе, а така също и при проблеми свързани с електрическото свързване на помпата с БРИО-то.
Ако поплавъкът изключи помпата при ниско ниво на водата в кладенецът, то мисля, че БРИО-то ще реагира и ще даде тази аларма? Как ще реагира БРИОТО в този случай на изключването токът на помпата от поплавъка?
----------??????????????-----------
Pmax = 3 bar
Pmin = 1.5 bar
Pвъздух = 1,2 bar
----------??????????????------------
Това са за сега въпросите...
Последна промяна от infomar на чет ное 29, 2012 3:41 pm, променено общо 1 път.
paparosko - специалист
Според мен настройките на наляганията могат да бъдат:

Pmax = 3 bar
Pmin = 2...2,1 bar
Pвъздух = 1,4...1,5 bar

:)
extranios - напреднал
И колко литра ще извади от разширителния (50л) съд с тези настройки?
paparosko - специалист
extranios написа:
И колко литра ще извади от разширителния (50л) съд с тези настройки?
Около 13 литра.

:prost:
paparosko - специалист
extranios написа:
правилен отговор :) :klatsch:
Смятал съм го грубо и мисля, че е завишен с около 2 литра.

:prost:
infomar
Има ли смисъл да се понижава долната граница?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28

Тема "Хидрофорна уредба за къща без буферен съд - само с преостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: