• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Bai Sando - помощник
От доста време,като ме види комшията под мен,все ми казва че имал мокро петно на тавана в банята.Става въпрос за панелен блок.Мислех си че преувеличава,понеже банята я правиха основно преди 4-5 години.Майсторите тогава изкъртиха всичко до плочата и подмениха абсолютно всички тръби и снадки с нови.Всичко е с гипс-картон и изглежда направено много грамотно.Докато днес не си мушнах главата в дупката за водомера и тръбите дето я оставят за проверка и установих,че наистина е влажно като пипнах с ръка.Първо ми се стори сухо,но като разрових с ръка видях че е влажно.Взех да вадя камъчета и пясък и достигнах тръбата на сифона,мивката и на пералнята.Явно се съединяват с нещо като тройник.
Нарочно пуснах вряла вода да се уверя,че е това тръбата и да тръбата се затопли.Явно снадките дето се лепят с пвц лепило нещо сълзят и малко по малко навлажняват плочата и при комшията си личи.
Кажете има ли продукт с който мога да спра теча,или трябва пак къртене :?
VLADO66 - майстор
Трябва да подсушиш и изчистиш снадките и около тях,след което обилно да намажеш отвсякъде с полиуретанов уплътнител и да се молиш да стане :)
Bai Sando - помощник
Значи къртене.Понеже едвам напипвам тръбата в празното пространство оставено за тръбите и водомера.
А няма ли нещо което да сипя в тръбите и да запуши теча от снадките?
marmoz - специалист
Bai Sando написа:
и изглежда направено много грамотно
Проблема е че за хора които не се занимават с този вид деиност излгежда не значи че е,понеже се сравнява с пова което си видял/направил/ след къртенето,а не от вариянти,разновидности и изпълнения.Владо ти е обяснил какво да направиш,ако стане ще е безболезнено иначе е за смяна или солидна заливка на цялата зона/последната също не е 100% гаранциа/.Дано се разминеш с малко :)

П.П.Пробваи да сипеш каналин първо да не се е образувала тапа от космо и др.гадости :)
Bai Sando - помощник
Ами плочките са залепени много правилно,всичко е скрито,направиха и окачен таван,спазили са наклона към сифона.Доста хора тогава ни препоръчаха тези двама майстори,но явно са се изложили с канализацията или пък лепилото дето са лепили е кофти...жалко,не беше евтин ремонт,но явно не всеки път цената определя качеството.
Ще пробвам да сипя нещо за отпушване и ако не се оправи ще се наложи къртене на проблемния участък,дано са останали достатъчно резервни плочки само #-o
ferrari4456 - специалист
Не е толкова трудно ,просто трябва да са ти останали 2плочки да се сложат после където е къртено.
Плочките ги махни с мултикътър оня вибриращия ,че аз с перфоратора да махна едни фризове в новата баня на сестрами и пукнах 1метър плочки. :lol: :mrgreen:
Като премахнеш плочката над тройника ,ако е лека мазилката с чукче и длето или леко с пробиване на дупки с перфоратора и разкъртване ,цялата работа ,ако не считаме времето за съхнене на нещата е не повече от 30минути.
Махаш и къртиш за 15минути и сменяш за още 20минути лепиш и слагаш изолационни ленти и после си разбъркваш цимент и пясък 1към 3 и заливаш после след 24часа с теракол слагаш плочките след 2-3часа фугираш и отиваш да си пиеш ракията от краве мляко и така.
Между другото вчера пробвах ракия от краве мляко ,нещо уникално е! :drinkers:
marmoz - специалист
Bai Sando написа:
Явно снадките дето се лепят с пвц лепило нещо сълзят и малко по малко навлажняват плочата и при комшията си личи.
Провери дали това явно не е лъжливо :? ,доста често се случва водата да идва от някакъв теч/сълзене/ ,тръба,парно над тебе ,да не вземе да изкъртиш и да се окаже ,че не е там проблема ............

П.П.Три пъти мери ,един режи :)
Bai Sando - помощник
Ами гледах по тръбите на горе и са сухи.То и уж като пипах пода беше сухо,докато не разрових с ръка и напипах тръбата,а около нея влажно.И точно там беше мокрото петно у комшията.
Говорих с един познат който ми каза да промия хубаво тръбите с кислол за да разяде мръсотията,после да оставя един ден да исъхнат и да налея някаква по рядка боя в тръбите.Можело да запечати теча :? Дали е възможно това?
chapara - майстор
Bai Sando написа:
Ами гледах по тръбите на горе и са сухи.То и уж като пипах пода беше сухо,докато не разрових с ръка и напипах тръбата,а около нея влажно.И точно там беше мокрото петно у комшията.
Говорих с един познат който ми каза да промия хубаво тръбите с кислол за да разяде мръсотията,после да оставя един ден да исъхнат и да налея някаква по рядка боя в тръбите.Можело да запечати теча :? Дали е възможно това?
С боята едва ли, ама я изчакай малко известно време, че може да се окаже конденз. Позачисти до колкото можеш с ръка, да може мястото да се вентилира. Едва ли майсторите не са лепили хоризонталните участъци. Така след една седмица ще е ясно тече ли. Сифона какъв тип е, ако може снимка. Има вероятност с PVC леполо и един шомпул, след идеално почистване на тръбата да може да се обмаже, ако има достъп де. Това обаче зависи от вида на сифона и дължината до снадките. :wink:
goran67 - специалист
С кислол няма да стане.
Трябва с препарат за почистване на канали, който е на основата на сода каустик. Тази сода изгаря мазнините и космите и почиства тръбата.

При мен се случва да прокапе на долния етаж (аз съм в къща), когато тръбата се задръсти от кухненски мазнотии, а и от банята - третирам с препарат и се оправя.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с теч у комшията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: