• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Synthy - специалист
Аха, ясно. Ами възвратният клапан след хидрофора го сложих, за да не се подава налягане от водопровода към помпата, когато тока спре (примерно) и помпата не работи. Това го направих, защото не знам какво може да стане ако налягането е в обратна посока - не ми се иска заради 5лв. (един клапан) да се повреди нещо по хидрофорната помпа. Явно съм сгрешил, но не е болка за умиране. Крана за отделяне и обслужване на хидрофора е по-нагоре (на снимката с 2-та крана - единият е за изолиране на помпата, другият на пълненето).
lux_e_on - специалист
http://aquapump.net/help/rezer-sonda-wodopro

В случая визирам означение ВВ3-възвратна клапа 3 и липсата на такава между хидрофора и бидона.
Synthy - специалист
Еми.. добре, може, нямам опит и не мога нищо конкретно да твърдя :) На хидр. комплект, който купих се наложи да сложа клапан между резервоара и помпата. На други такива този проблем може да е решен фабрично, но при мен не беше.
Каналски - специалист
Подмених картинката по-горе.
за 1 : Възвратната Kлапа се слага веднага след помпата за се отдели и спре връщане на вода от Хидрофорният съд или системата през помпата. За мен там И е мястото на ВК ;
за 2 : Не ми харесва, че виждам така огъната тръба, не че тръбата ще се счупи, ама води до някакви напрежения в близките муфи ... ;
за 3 : Ако си сменил мястото на ВК от 1, няма нужда от тази тук. Още повече колкото по-малко съпротивления във смукателната част още по-добре ;
за 4 : Добрият Монтаж предполага и закрепване и Тук. С гумени подложки и гайки/шайби против само развиване. По-добре смени и гайките на болта между помпата и съда ...
P.S.
На мен хич не ми харесва да коментирам "след това", след дъжд качулка :) не е Коректно !
Последна промяна от Каналски на пет фев 17, 2012 6:58 pm, променено общо 1 път.
Synthy - специалист
Прав си за "след дъжд - качулка", ама по-добре за мен лично е да ми кажат къде съм сгрешил, за да не повтарям отново грешките и при първа възможност да ги отстраня (при обслужване на резервоара примерно - записвам си забележката за възвратните клапани) :prayer: . За закрепването - нямам коментар и извинение - 100% прав си. На картинка 2 огънатата тръба е срязана, има едни огънати "тръби-фитинги", които се ползват при кръстоска на 2 тръби. Такава съм ползвал. Просто там е трегера и не ми се искаше да слагам колена, за напреженията най-вероятно си прав, не се бях замислил от тази гледна точка.
Каналски - специалист
Щом е фабрично огъната тръба не е проблем ! И ме слушай с половин ухо, аз съм "Кух Философ", по-добре и друг да повтори/потвърди.
Tisho - специалист
Здравейте,и поздравления за добрата работа на колегата.Понеже не са ми ясни тези системи искам да попитам нещо относно първата снимка DSC_2120.JPG,да разбирам ли,че съда за водата се пълни от тази тръба,и след това се връща обратно по инсталацията пак от същата тръба?Извинявам се предварително,ако въпроса ми изглежда малко тъп,а може и да не малко :roll:
Synthy - специалист
Здрасти :)
водата от снимката минава по вертикалната тръба от долу на горе (така е от водопроводната инсталация). Преди възвратния клапан се отклонява да пълни бидона, а горната тръба (след възвр. клапан) идва вече от помпата. С такава връзка постигам по-малка латентност в системата, и отпадат 2 ел магнитни клапана (малко по-нагоре в темата е обяснено от колега какво точно се случва). Клапана е възвратен, за да не набивам налягане обратно към ВиК. Първоначално черпя вода от СОф. Вода (налягане около 6 бара), като спадне достатъчно налягането (под 3 бара, а то спада много бързо), вече възвратния клапан затваря и черпя вода от бидона. Като спре водата - черпя само от бидона, като спре тока - черпя само от Соф. Вода, като спрат и двете - го духам :D
Tisho - специалист
Благодаря за бързият отговор,аз преди да попитам съм изтървал това изречение-от централното захранване се пълни буферен съд (500л. мисля че е ОК), от там с хидрофорна помпа се подава нагоре по тръбите и консуматорите
Наскоро купих вила ,на която не винаги има вода от водопровода.
Идеята ми е да купя една пластмасова цистерна 1 тон и един хидрофор и да го вържа към водопровода на вилата .
Искам да попитам някой ако знае дали е възможно хидрофора да тегли вода от цистерната и ако може дали има нещо ,което трябва да знам преди да го направа . ?
Благодаря предварително :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: