Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
Абе пич, ти да не си обърнал смукателя на обратно и да си натикал мрежичката в маркуча?
При теб трябва да стане нещо такова:
Изображение
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
riki888 написа:
Сега вече не мога да махна мрежичката понеже здраво е залепена.
А пък теча си го обяснявам така - когато помпата работи водата се засмуква и резбата не изпитва усилие.
Обаче като спре помпата 7 метра воден стълб тежи надолу и тая резба трябва да издържи на теглото.
И ако резбата не държи здраво през нея се процежда вода от маркуча към кладенеца.
За мен е важно че в момена маркучът не губи вода и не се налага постоянно да го допълвам.
Нали ти казах, че няма такова нещо - възвратният клапан е над мрежичката, в месинговата част
kossis - специалист
А при мене защо тези бързи месингови връзки държат идеално на вакуум ??? Точно смукателя ми на басейна е с такива месинги и обратния клапан е такъв -проблеми никакви. Само мажа по малко вазелин на гумените опръстени и това е.

И тоя червения Райдър като го видях на снимка на първата страница ми прилоша ! :axe:
Последна промяна от kossis на ср сеп 18, 2013 9:35 am, променено общо 1 път.
kaishew - специалист
Привет и от мен.Предлагам и моето решение за самозасмукване,без клапан.За райдара какво да кажа,от датата на снимката,че и по от рано работи по 6 часа на ден в режим (15 мин.работа,45 мин.почивка) и за сега си държи.Пък и за 50 лв.какво да го мислим.

Прикачен файл

Picture 1974-1.jpg
kossis - специалист
Да коега- ако ти работи Райдъра и не загрява много, не го пипай. А когато протече-направо го хвърляй. Щтото отвориш ли го си е тотална щета. Има цяла тема за тези помпи тук.

Има самозасмукващи помпи, е верно скъпички са но вършат работа.

С обратен клапан е по елементарно, но зависи колко ще издържи той и колко е чиста водата която смуче.
sirko - специалист
Да питам аз, а майсторите тук да дават акъл. Проблема при мен е, че помпата изпуска след ден макс два и трябва отново наливане, смених смукатела с тези бронзовите с клапа и пружина с неръждаема мрежичка, обезвъздушавам от пробката оградена в червено на снимката, като е изпускана т.е. след 2-3 дни например като отвия болта започва да съска взима въздух или изпуска по вероятно е да взима т.е. става вакуум явно но защо водата изтича от смукатела? Всичко и е на твърда връзка както се въжда от снимките, помпата е Елпром Троян 2,2kW този смукател преди да го сложа го налях с вода до ръба на бронзовото и след 10 часа беше изпуснал около 1см вода през клапата това без да е вързан никъде просто го пробвах на "сухо" а реално водният стълб има доста по голямо налягане и би трябвало да уплътни още повече. Не ми пречи да я наливам но съм направил система да я пускам и спирам дистанционно иначе трябва да се разкарвам до село само за да полея и обратно 40км и време на вятъра. Та ми е много важно да намеря решение! Ще черпя и бира :partyman:
П.С. Ето я на снимката
Изображение
hidrazin - майстор
Искаш да кажеш че си сложил нов смукател на края на тръбата под земята? На колко години ти е сондажа?
Ако е нов, е твърде вероятно да има все още доста пясък и да ти прави проблеми със затварянето на клапана в смукателя.
:partyman:
shotik - майстор
Може да е от остаряла лоена набивка на салника ,може да е от уплътнението на капака на водната част.
sirko - специалист
Сондажа е на 25 години, смукатела е нов, набивката на помпата съм я сменил преди седмица. Освен да пробвам с друг смукател знам ли
brum - майстор
Нагоре споменахте за изпразване на тръбите на смукателят зимата - защо трябва да се изпразват? Тия пластмасовите нали уж държали на замръзване?

Преди половин година си купих една вила и смукателят беше от PPR тръби и колена. Не знам колко време не е бил ползван, но имаше вода до горе и явно замръзването не му беше докарало проблеми (а там зимата температурите падат и до -25). Смених го само защото ми беше малко голям - исках тръбата и входа на помпата да са с еднакво вътрешно сечение.

Тема "Как да си направя смукател за кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: