Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
thinkpad - майстор
MamaMy написа:
Това не е ли смесител за биде?
Не. В Русия съм виждал такъв смесител. Действително се монтират с шайби и са с твърди връзки.
masterval - майстор
"При теб самата тръбичка извита ли е като лале в края за да задържа самата гайка за завиване и присъединяване към крана?"
Тръбичките бяха прави, както е на твоята снимка. Понеже те идват отгоре се наложи да се срежат по около 8 см и да се закривят в посока стената. На снимката, която направих, изглежда, че се спускат отгоре, но снимката трябва да се обърне хоризонтално, ако искаш да си го представиш по-добре. Тоест краят на тръбичките е гладък а не "обърнат" като при холендрите. По снимката гледам, че след 3/8 е имало в комплекта и нипел-муфа към 1/2.
Ако можеш да вземеш тези демонтирани части е най-добре!
chapara - майстор
Не виждате ли на Джеки поста? Връзката се прави с това кранче. Гайката която е отгоре си има всичко и след притягане няма нито капка.

Изображение

На много места се продават такива кранчета. Аз съм купувал за монтаж с меки връзки и съм отстранявал гайката, дори мисля че имам такива. Друг е въпроса дали е направен прецизно водопровода за да стигне тръбичката. :?
kappo - помощник
Колега "chapara" аз имам вече монтиран кран който е 1/2 мъжки,просто искам както колегата "masterval" го е направил неговата :
Изображение
трябва ми изход 3/8 с 10мм с присъединителна гайка за тръбичките на (смесителя) и нипел-муфа към 1/2 (женско) за съществуващия ми вече кран.(както вече разбирам от колегата "masterval")

До сега умувахме с един колега и стигнахме до извода ,краен щуцер за тръба 10мм към 1/2(мъжко). Трябва да стане с него,какво мислите,колеги? Нещо подобно:
Изображение

П.С въпросния кран е с цена 83.80лв в unitrade-bg.com :x
Изображение
Последна промяна от kappo на чет яну 16, 2014 2:54 pm, променено общо 1 път.
kappo - помощник
ttt написа:
Това не става ли? http://www.gaudi-ds.com/product/1303/kr ... tfVRfRdVtM
Да колега това кранче ще стане,и е на доста на по-сносна цена от онова по-горното.Но аз имам вече съществуваш кран,както казах.По скоро нещо като щуцер(бърза връзка) като за градински маркуч ми трябва.Ако не ще прибягвам и до смяна на кранчетата,за да мога да го монтирам.Благодаря,за помощта и линка.
Чаро - Акълия
Доколкото съм запознат, ово е стандарт из скандинавските държави. Много по-сигурно, практически вечно. Тръбичките се огъват според нуждите на монтажа с тръбогибче и се хващат с лещите - подобно на газовата линия при автогазовите уредби.
Няма по-сигурна връзка за стоящ смесител.
chapara - майстор
Чаро написа:
Доколкото съм запознат, ово е стандарт из скандинавските държави.
И до преди 25 години в България. Всички бидета в Б-я се монтираха по този начин с твърда салникова връзка. Неудобството е голямо когато водопровода не е изграден качествено, т.е. да има необходимата дължина за тръбичката и да не се правят големи чупки. И така се наложиха меките връзки (всякакви дължини), които обаче са доста опасни от към наводнение. И така все още се продават кранчетата със салниковия елемент. Той представлява една пластмасова набивка, която влиза плътно по тръбичката и гайка с резба 3/8, която при натягане към кранчето се разплесква и притяга тръбичката. Този начин на свързване е изключително надежден. А на автора на темата препоръчвам по малко снадки, което ще рече нови кранчета и без побългаряване :wink:

А ето хората как го правят в Америка :wink:

Изображение
kappo - помощник
Благодаря за поясненията колега ,"chapara".
Относно побългаряването,наистина ми се искаше по-бързо и евтино да го направя,без да махам старите кранчета да сложа преход(краен щуцер за тръба 10мм) ,или точно тази въпросна гайка със салниковия елемент към нипел 3/8 на 1/2 мъжко и към съществуващия ми вече кран.
Но май ще се ориентирам към смяна на кранове,щом така ще е по надеждно.Относно дължината на твърдите връзки(тръбичките) имат достатъчна дължина около 40-50см са.
chapara - майстор
kappo написа:
Но май ще се ориентирам към смяна на ......
Това е разумно решение :supz:

Тема "Как да монтирам смесител който е с твърди връзки(тръби)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: