• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
правих ремонт преди около 3 месеца на банята. До сега нямаше никакъв проблем. Около 1 месец тръбите стояха открити и нямаше никакви проблеми. 2-3 дни стояха затапени и нищо. След това плочки и тн и никакви проблеми до тази седмица.. Онзи ден обаче съседът ми звънна и ми каза, че отдолу му течало. След като видях зад ревицията, точно под тръбата, която излиза от студения водомер и влиза в стената беше мокро .. Когато изсъхна стената (след като спрях щранга на студентата) и го пуснах пак, бавно стената почна да се мокри стената от това място настрани..
Бихте ли ме посъветвали какви са вариантите? То е ясно, че трябва да разкъртя замаската над тръбите, но има ли вариант да не се къртят поне плочките и да се спре лесно теча? Приятелят на майка ми ще дойде да го види в неделя сигурно, но до тогава искам и аз да поразпитам какви са вариантите:)
ЕДИТ: поразрових го, тече от тройника точно който свързва водомера с тръбите към душа (в дясно) и мивката (в ляво). На 3тата снимка се вижда тройника, а на 4тата дясната страна (от която тече - от страната в която влиза тръбата за към душа).
Прикачен файл:
Прикаченият файл SN850510.JPG вече не е достъпен
Прикачен файл:
SN850510.JPG
Прикачен файл:
SN850516.JPG
Прикачен файл:
SN850517.JPG
Поздрави и ще съм много благодарен за помощта!:)
SawMaster - помощник
Според мен е от щуцерите на водомера. Разбира се това е само догадка. Пробвай, ако е възможно да ги натегнеш. Ако стигнеш до къртене, развий ги, нарани повърхността на резбата (на щуцерите) и след това навий кълчища (не тефлон) и стегни. Възможно е да е конденз, но чак пък при съседа...
Последна промяна от SawMaster на пет яну 17, 2014 9:23 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Бях отстранил подобен лек теч с пистолет за горещ въздух. След спиране на водата разтоварваш налягането по тръбата от някой кран и започваш внимателно да нагряваш на слабата степен на пистолета. Равномерно от всички страни докато материала поомекне. След това с ръкавица /горещо е / започваш да притискаш мястото докато материала се втвърди. Изчакваш да истине и пускаш водата.
При мене задържа на втория опит.
jekasus - майстор
SawMaster написа:
Според мен е от щуцерите на водомера. Разбира се това е само догадка. Пробвай, ако е възможно да ги натегнеш. Ако стигнеш до къртене, развий ги, нарани повърхността на резбата (на щуцерите) и след това навий кълчища (не тефлон) и стегни. Възможно е да е конденз, но чак пък при съседа...
тази връзка не работи по този начин :lol:
ZMeyGorianin написа:
Бях отстранил подобен лек теч с пистолет за горещ въздух.
При мене задържа на втория опит.
казаха ми, че става с по-мощен поялник да се запои такъв лек теч, но не съм пробвал, винаги пристъпвам брутално към такива проблеми. :-D
SawMaster - помощник
jekasus написа:
тази връзка не работи по този начин :lol:
Щуцерите на всеки водомер са метални! Не е полипропилен. Така че, не те разбирам. Муфата/нипела/коляното е с вътрешна метална резба както щуцерите са. Можеш ли да се уточниш малко. Коя връзка не работи по този начин?!? :lol:
SawMaster - помощник
jekasus написа:
Тази - http://www.destgroup-bg.com/product-details/59/
Прав си, това е щуцер. Ако се изразя по следният начин ще ме разбереш ли : Според мен е от присъединителната резба на водомера. Разбира се това е само догадка. Пробвай, ако е възможно да натегнеш връзката коляно с вътрешна резба - присъединителна резба на водомера. Ако стигнеш до къртене, развий ги, нарани повърхността на резбата (на присъединителната резба) и след това навий кълчища (не тефлон) и стегни.
jekasus - майстор
Те работят(щуцера и водомера) през таково съединение - http://www.destgroup-bg.com/product-details/297/ или гумено, калчища тук няма как да помогнат. Понякога от един край на водомера навиват направо преход-муфа(муфа с вътрешна резба) - тогава, да калчища са истина.
SawMaster - помощник
jekasus написа:
Те работят(щуцера и водомера) през таково съединение - http://www.destgroup-bg.com/product-details/297/ или гумено, калчища тук няма как да помогнат. Понякога от един край на водомера навиват направо преход-муфа(муфа с вътрешна резба) - тогава, да калчища са истина.
Така е, всичко което си написал е вярно. Но, вътрешното уплътнение няма да има абсолютно никаква роля ако двете части (мъжко/женско (щуцер/муфа/присъединителна резба) на водомера - мъжко/женско на последният компонент от ВиК инсталацията (коляно, (вътрешна/външна резба), муфа...)), не са достатъчно добре притегнати/свързани и изолирани. Например, старите стоящи батерий за мифка имат вътрешно уплътнение. Това значи ли, че като сложим уплътнението и допрем батерията до така наречените ''крачета ще имаме добре хидроизолирана връзка. Под тефлон имах предвид тефлоновият конец който масово се използва вместо кълчища. Да, по удобен е, но... :respekt:
jekasus - майстор
SawMaster написа:
Така е, всичко което си написал е вярно. Но, вътрешното уплътнение няма да има абсолютно никаква роля ако двете части (мъжко/женско (щуцер/муфа/присъединителна резба) на водомера - мъжко/женско на последният компонент от ВиК инсталацията (коляно, (вътрешна/външна резба), муфа...)), не са достатъчно добре притегнати/свързани и изолирани. Например, старите стоящи батерий за мифка имат вътрешно уплътнение. Това значи ли, че като сложим уплътнението и допрем батерията до така наречените ''крачета ще имаме добре хидроизолирана връзка. Под тефлон имах предвид тефлоновият конец който масово се използва вместо кълчища. Да, по удобен е, но... :respekt:
Този тип връзки - холендрови, винаги остават на открито и трябва да остават на открито. И винаги трябва да има достъп до тях. И да, имаме добра връзка, с години доказана, протекват наново затегнати уплътнения, кривите ръце изобщо няма да обсъждам.
Конеца на Локтайт е готин, но цената е не ми харесва.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от полипропиленови тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: