• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bekama - помощник
Здравеите колеги бих сонда на къщата и излезе много вода доволно даже в момента излиза отгоре чешмичка стана дотук всичко е идеално кой не медчтае за такова удобство, и тука идва проблема водата е "ръждива" като те4е 3-4 дена на дадено място и всичко пожълтява знаете ли начин по който може да се направи водата годна за пиене понеже едвали в момента е годна.
Аз разбирам ,че има голямо количество желязо в нея незнам ако някои има някакви идеи виждал е нещо или знае нещо по въпроса моля да сподели БЛАГОДАРЯ.
stiv1961 - майстор
Да не си набарал някой дамар с желязна руда :-D , от колко време тече ръждива вода? Ако имаш помпа пусни я да изхвърля навън няколко дни/ ако сондата е бита скоро де/.
bekama - помощник
Незнам какво съм набарал но сондата тече ръжда(тоест водата е чиста като сълза но тече ли няколко дни на едно място става жълто) бита е от преди около 4 месеца на 30мт дълбочина е незнам дали ще се изчисти или не ама освенза поливане не става за друго мисля?
stiv1961 - майстор
Дай вода за проба в лаборатория. На времето/ 1975-76 г./ бях на около 15 г. когато биха сонда в двора на село. Помня, че дадоха вода в ХЕИ и там установиха, че е годна за пиене. Даже е и минерална :) , но не знам състава на минералите в нея. Сега ме подсещаш да дам пак една проба и да знам какво пия и с какво се къпя :)
bekama - помощник
Някои да знае къде в благоевградски раион правят проби и евентуално колко струва една проба.
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
ТУК
ЦЕНИ
:partyman:
Коо :? не :-D , за да изследвам всички елементи във водата трябва да се изръся към 360 лв, от близо 40 кодини я пия и се къпя с нея/ и не само аз/ и нищо ми няма тъй че се отказвам от изследването :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, то не ти трябват всички, само някои основни
bekama - помощник
Кое точно трябва да се изследва за да знам дали водата е годна за пиене но едва ли моята ще е годна то ако я пусна в мрежата на къщата всичко ще пожълтее.
big_death - специалист
Ако ти е бита скоро сондата , изчакай да кажем да пролетта да видиш какво ще стане , и едва тогава я впрягай в някаква дейност, защото да не се окаже че като паднат подпочвените води като се стопли да не можеш да я изкараш отгоре !
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за СОНДА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: