Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vk
- специалист
41 мнения в "Препоръчайте поялник (лепачка) за ппр тръби ?"
nikolovvd
- майстор
Професионалната техника, в случая поялника за полипропиленови тръби, е с по-качествен терморегулатор, който се явява най-важната част от него. Някой имат двоен нагревател. Единият работи непрекъснато, а другият се включва от време на време, за да поддържа зададената температура.
Опасността при ниският клас е, калпавия терморегулатор (подобен на тези в ютиите или по-зле). Или температурата не е достатъчна и това предизвиква в последствие течове, или загрява повече от допустимото и при работа на неопитен човек вместо спойка да стане запушване. За човек с опит няма значение дали ще ползва поялник от ниският или високият ценови клас или както го наричате профи, защото си разбира от работата. Той си засича времето за нагряване, но следи и нивото на омекване на тръбата, както и степента на влизане на едната тръба в другата. Накратко ръката му е обиграна. Любителите, между които съм и аз, запомнят това което виждат от майсторите и го повтарят механично, защото не могат да разберат това, което става в главата на ВиК специалиста, ако той не им обясни какво точно прави и защо го прави.
Опасността при ниският клас е, калпавия терморегулатор (подобен на тези в ютиите или по-зле). Или температурата не е достатъчна и това предизвиква в последствие течове, или загрява повече от допустимото и при работа на неопитен човек вместо спойка да стане запушване. За човек с опит няма значение дали ще ползва поялник от ниският или високият ценови клас или както го наричате профи, защото си разбира от работата. Той си засича времето за нагряване, но следи и нивото на омекване на тръбата, както и степента на влизане на едната тръба в другата. Накратко ръката му е обиграна. Любителите, между които съм и аз, запомнят това което виждат от майсторите и го повтарят механично, защото не могат да разберат това, което става в главата на ВиК специалиста, ако той не им обясни какво точно прави и защо го прави.
Andri01
- майстор
Моя поялник, с който работя от време не време вече 4г. е : "home made" - направи си сам. Купих термостат до 300гр. и плочата с нагревателите.Накрайниците си ги направих от дурал на струг 8 тогава не се продава такива като резервни/,дръжката ,кутията -пак моя измишльотина.Върши ми идеално работа-е ,любителска разбира се. Обща цена някъде към 30лв.
stoychod
- помощник
С евтините поялници за полипропилен трябва много да се внимава. Аз си купих от най-евтините и още при първото включване му се разтопи човката. Беше направена от някаква сплав подобна на калай. Предполагам че е бил развален терморегулатора и е нагрявал докато вдигне много висока температура. Така или иначе човката се разтопи и падна разтопен метал с големината на голям орех върху дюшемето, като прогори доста. Не ми се мисли какво щеше да стане ако ми беше паднал върку крака или лицето. Моят съвет е гледайте човките да са от здрав материал тип ламарина или желязо, а не някаква сплав.
Сега си купих малко по скъп - 60 лева Райдър. С жената направихме 20 спойки, които не протекоха. На мен този поялник ми хареса.
Сега си купих малко по скъп - 60 лева Райдър. С жената направихме 20 спойки, които не протекоха. На мен този поялник ми хареса.
stiv1961
- майстор
рашкета написа:Какво означава "за домашна употреба".Значи правиш си сам банята ама не ти се плаща на майстор и си купуваш такъв.Правиш си инсталацията, измазваш, лепиш плочките............и урааааааааа.После какво да очакваме???Щом е правено с поялник от 25лв, тръбите започват да текат от заварките???Викаш майстор и кръга се затваря.Това повдигане на темата ми напомня да спомена на рашкета, че пустите му фитинги вече четири години държат с поялник евтинджос

brum
- майстор
И аз си взех евтин поялник - Raider, тоя с повечето накрайници. За сега работи прилично - изграждам разни работи покрай хидрофора, ама нямам иззидани тръби, само една закопана. Ще има още малко закопани тия дни.
Обаче имам и един въпрос - ако нещо все пак протече някъде може ли да се залепи без да се премахва примерно коляното и да се удължават тръбите с муфи?
Обаче имам и един въпрос - ако нещо все пак протече някъде може ли да се залепи без да се премахва примерно коляното и да се удължават тръбите с муфи?
Andri01
- майстор
режеш тръбата,удължаваш със съединител и ...така на татък! Правил съм го неведнаж,защото"втория акъл на българина" дето идва по-късно! Т.Е. промяна на инсталацията/ става въпрос за колектора за БГВ/. А иначе,с моя "ноme made" поялник до сега съм нямал фал при лепенето!
Тема "Препоръчайте поялник (лепачка) за ппр тръби ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература