• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Колеги , някой може ли да ми каже до каква температура полипропиленовите тръби ( тези с червената нишка ) остават твърди без да омекват. Интересува ме по специално дали остават твърди при около 120 градуса :?
tokuro40 - специалист
полипропиленовите тръби с червена нишка остават твърди до 75-80 градуса :)
Направо ме разби...надявах се поне на 100 градуса...мислех с тях да си изградя охлаждаштата сиситема на колата...явно трябва да търся друг начин...този беше най-лесния :(
EDI - майстор
PP се заварява при 260 градуса.Съмнявам се да омекват при 70-80 градуса - бойлерите могат да загреят до 90 градуса водата.Мисля си, че издържат поне до 100-120 градуса.
Благодаря за информацията...днес поразпитах няколко майстори и всички казват че ще издържи...ураааааааааааа
Lube - напреднал
ще си биеш главата от такива "майстори", може и да издържи, но ще се разтече като цифка...
за високи температури се използва PPR с ал. вложка..., барем тех сложи...
Стефан - майстор
iliank42 написа:
Направо ме разби...надявах се поне на 100 градуса...мислех с тях да си изградя охлаждаштата сиситема на колата...явно трябва да търся друг начин...този беше най-лесния :(
А какво налага тая рационализация? Щом си тръгнал/а да питаш по форумите за това, значи не си наясно. Моят съвет е да не експериментираш :?
Правя го защото никъде немога да намеря оригинални тръби...тоест вече го направих...остава да го изпробвам като пусна колата в движение...
tazz77 - напреднал
на един стар пасат преправях подгрева на колектора! Само дето използвах мвдни търби! Да си призная неиздържа спойката с мекия припои! Трябваше да поя със сребърен припои и сега нопроблемо!
joro_d_007 - помощник
Полипропилена като цяло и в зависимост от производителя, но най-общо тръбата за топла вода е сертифицирана, че издържа на 80 градуса. Не, че няма да издържи и на 100 градуса или повече, но в случаят производителите не носят отговорност за щети нанесени при експлоатация повече от 80 градуса. Както колегата каза в случай на по-високи температури използвай полипропилен с алуминиева вложка или стъклофибърен полипропилен. Ето и таблица с която може да си пресместнете евентуално при различните размери какви ще ви бъдат линейните разширения на полипропилена http://www.flashco.bg/?lang_id=1&prm=Te ... aboprovodi.
  • 1
  • 2

Тема "Температура на полипропилена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: