• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pipilica - майстор
Вади ли я помпата, може да има задръстена цедка, може да се е позаровила в тиня.
iovchr - помощник
Цедката е чиста - тук там някое заклинило камъче, но нищо сериозно.
Между другото това е втора помпа от същия модел - първата умря по същия начин 2-3 месеца преди да изтече гаранцията и я смениха - сега и тази е тръгнала.
Имам чувството, че животът им е изчислен точно на ръба на гаранцията (тази е на 2 години и половина)
Krass - майстор
Пясъка е унищожил хидравликата.
iovchr - помощник
ОК. Явно ще се сменя.
Какво бихте препоръчали да купя?
Помпата е пусната на дълбочина 22-23 метра, воден стълб над нея максимум 10м.
Сондажа е с малък дебит. Ползва се от 4-5 години да пълни резервоар от около 3 кубика (няма спирателен кран).
Би трябвало сондажа вече да е прочистен от пясъка така че не съм сигурен дали помпата на Гардена е калпава или още има много пясък.
Горе долу 3 кубика е и дневното потребление през поливния сезон.
Сегашното управление е с контролер на Интиел и три сонди за ниво.
От към резервоара се управлява с поплавък.
Вчера гледах тази от линка по-долу. Пише, че е по-толерантна към пясъка, но не знам дали да вярвам.
http://www.hydropompi.com/potopjaema-vi ... 370-w.html
dragozow - майстор
По-толерантна към пясъка не е, вземи си с турбинки тип 4SKM, SKM пак над 300 лв. Казвам над 300 лв, защото по пазарите е пълно с разни боклуци по 100 лв. Винтовата ако имаш повече пясък ще износва винта, струва 50 - 70 лв и не го покрива гаранцията. Това че имаш защита за помпата е много добре.
vinkelmen - специалист
Желателно е да се измери съдържанието на пясък във водата от сондажа, преди да се избира помпа. 4SK са за вода без абразивни частици. По-скоро бих се насочил към 4BLOCK или 4SR - работят със съдържание на пясък до 150 g/m³.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с GARDENA 6000/5 inox automatic" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: