• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zimel - специалист
[quote="filmatoplo"]И аз съм ползвал течен тефлон -синя течност , с дни стоеше мокри калчищата и лепкав -не тече обаче вече не го ползвам .Има други лепила -които се втвърдяват за минути и се ползват без калчища , за тях съм чувал че фитингите трябвало да са сухи -невинаги мога да осигуря това :wink: .Знаете как е при ремонти -отвиваш завиваш и всичко е мокро -значи с тея лепила не става. :?[/quote

Аз също съм ползвал течен тефлон , и се оказа , че то стяга вътре в резбовото съединение (т.н. анаеробно лепило), т.е. където има липса на кислород, а не отвън.
Мисля, че неслучайно половината от тубата е въздух а другата половина е течен тефлон.
kam34 - специалист
Това последното е от икономия :lol:
brum - майстор
Аз пък взех едно на Holdtite S977. Мажа резбата директно с него и завивам. Без тефлонова лента, без калчища, завивам всичко на ръка. Нямам ни едно протичане до тук (а почти свърших първата туба). Води се, че втвърдявало при липса на кислород. Не подлежи на донаместване - на 1та минута горе-долу почва да хваща и не трябва да го въртиш повече. След 5тата минута пускам водата и тествам. Преди нанасяне почиствам с кореселин и тоалетна хартия. Така винаги резбите са чисти и сухи преди нанасянето.

Държи стегнали резбите и седи малко като осигурител за резби. Ама като го напънеш повечко (с инструмент) се отвива. Там където е нямало досег до кислород седи на люспи. Почиства се лесно и подлежи без никакви зорове на повторна сглобка.

Проблема му е цената - малко над 20лв беше тубичката от 50мл. И втория проблем е, че в Ташев го нямаше като ходих вчера :) .

Та поради липсата му вчера - нещо подобно може ли да ми препоръчате?
segramor - помощник
Тръгнах да сменям батерията в банята. Първо пробвах кълчища отгоре тефлонова лента-протече. Направих го пак, пак протече.Купих син силикон и един ден като спря водата използвах и спазвайки всички предписания изчистване, подсушаване половин ден стоя спряна водата накрая пак протече. Накрая сложих само кълчища но отгоре ги намазах с сапун-нещо което беше писал някой но аз не го бях правил-леко просълзя от едната тръба и бързо спря-вече 2 месеца няма проблем. Та това синьото може да става за газопроводи но е за професионалисти дори си мисля че в нашите тръби има въздух и за това не уплътнява добре-не е за направи си сам.
brum - майстор
Синият силикон и течният тефлон са различни неща :) .
Krass - майстор
Какви кълчища, какъв тефлон на батерия. Там уплътненията са челни. Гумени или клингерит.
segramor - помощник
[quote="Krass"]Какви кълчища, какъв тефлон на батерия. Там уплътненията са челни.
Вярно, но батерията се разви от стената за това там е с кълчища, а синьото наистина е тефлон-подарявам почти пълна опаковка.
chapara - майстор
Забравихте лафа: "Ами с тези две леви ръце :lol: "
GROHE Bs - специалист
Чапи да не забравяме че повечето са аматьори тук.И въпрос от мен.С какво лепят клапаните на Елдом в случаите на фабрично монтирани такива.Повечето текът а се отвиват с най-големия ключ който притежавам.
segramor - помощник
Нямам претенции да съм майстор. Виках един специалист 2 пъти понеже ми течеше преди и след водомера. Имаше мека връзка омотана на възел и кран който течеше и не спираше.Направи ми твърда връзка обаче продължи да сълзи и преди и след водомера. Виках го втори път накъса ми първия път пломбите а този път ги хвърли в клекалото, кълнеше се че няма да тече повече но пак протече. За това реших да си сменя сам батерията и общо взето от 2,3 път стана и той щеше да го прави толкова а преди водомера след като разглобих връзката сам -разбрах, че ми е сложил нагризана гумичка-не знам дали струва и 5 стотинки-такива ми ти работи!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "С какво да уплътня резбите при направа на ВИК инсталация ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: