• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
колкото и глупаво да звучи, не мога да демонтирам кранчетата на мивката, за да сменя гумените уплътнения. Когато махнах пластмасовите тапи по средата, за да разкрия винта за демонтаж, на негово място видях, бели пластмасови скоби, или нещо подобно. Общо взето това, което се вижда, е нещо наподобяващо глава, с прорез през средата, така че се образуват две симетрични половини. Досега не бях виждал такова, и не знам как да го махна. Опитах да го издърпам с клещи, да го стисна и издърпам, да го развия като мушна отверка в прореза, но без успех.
Neno Er - специалист
Я, вземи да го снимаш. Така както обясняваш нещо не се разбира. :?
radius - майстор
Така както си го представям или трябва да пъхнеш отвертката и без да въртиш да дърпаш. Друг вариант е да трябва тези половини да се съберат към прореза и врътката да излезе ( а те да останат на крана).
Svetoslavoff1 - майстор
То вярно описанието повече затруднява, отколкото улеснява(поне за мен). Има едни кранове дето главите им са за режим отворено-затворено и май не се сменят гумички, а цялата глава. Скоро сменях на една комшийка и в магазина са и казали, че не продават отделно тн гумички. По спомен двете глави бяха около 5-6 лв.
ПП Ако за това иде реч де :)
GROHE Bs - специалист
Ако говориш за стенна батерия дърпане и после нови ръкохватки.
nautilus33 - майстор
Изображение
Това представлява. Опитах да го стисма, да развия, да издърпям, но без успех. Просто направих прореза по-широк, както се вижда от снимката.
radius - майстор
Стискаш едновременно и двете и дърпаш силно.
nautilus33 - майстор
Ок. Утре ще опитам. Днес дръпнах веднъж , но тръбите тръгнаха да се клатят и оставих. Може би не съм дръпнал достатъчно силно и рязко.
Neno Er - специалист
Стискаш двете беличките да им се освободят зъбчетата. Но по-нататък какво е, не знам. Не съм срещал нещо подобно. Все пак съм любител. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Демонтиране на кранчетата на мивката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: