Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
petko82 - помощник
Здр колеги,искам да ми дадете съвет,имам вила в едно село и лятно време има доста туристи и налягането по водопровода намалява драстично.интересувам се има ли такава хидрофорна помпа,която да закача за водопровода който влиза в вилата,за да прави нужното налягане,БЕЗ ДА СЛАГАМ ДОПЪЛНИТЕЛЕН СЪД ЗА ВОДАТА ???БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
шоп - майстор
Има, нарича се бустер помпа.
Успехи!
Hoвoceлckи - майстор
Не знаех, че циркулационните помпи им казват и "бустер", че даже се ползват като хидрофорни :? Все пак ме съмнява, че са много уместни - слабички ми се струват? Моля ако някой си е монтирал такава да сподели впечатления :prayer:
petko82 написа:
БЕЗ ДА СЛАГАМ ДОПЪЛНИТЕЛЕН СЪД ЗА ВОДАТА ???
То съда си върви комплект с хидрофора. Какво имаш предвид? Нямаш място? Принципно си ги има без балон, но при тях включването става при всяко отваряне на кран, което съкращава живота му, но по-важното вдига значително консумацията на електроенергия. Уточни защо не искаш балон
stamenov1 - специалист
Мисля, че колегата не иска буферен съд за водата преди помпата, а не балона на хидрофорната помпа.
шоп - майстор
Бустер помпите не са циркулационни помпи. Имат съвсем различна крива по осите напор и дебит.

Много хора бъркат: напорните, всмукателните, циркулационните, отводнителните и помпите с повишаващо нялагане (бустер помпи) Всичните са центробежни помпи, но с различно предназначение.
Hoвoceлckи - майстор
Такива ми показа "чичо гошо". Пък и в представянето им гледам вдигали с 0,5-0,7 бара ...
Питам, не се заяждам! Купих хидрофор точно по същата причина, но не съм го монтирал. Чака ме доста работа да направя шахтата на водомера двойно по-голяма. Ако такава миниатюрна помпа върши работа ми се отваря много екстра парашута :-D
stonesour - специалист
всяка хидрофорна помпа ще върши работа, свързана с водопровода, освен ако водата в тоя водопоровод не спира съвсем. тогава трябва допълнителен съд от който да черпи помпата.

аз съм свързал хидрофора, без разширителен съд, директно към водопровода. ама той не е на ВиК.

към ВиК водопровода е незаконно да се вържеш така, май, май.
Hoвoceлckи - майстор
Защо да е незаконно? Плащам си водата измерена от водомера. Ако срещу заплащането си получавам нормална услуга - вода с достатъчно налягане, защо ще се набутвам с инвестиция за хидрофор и ток? От друга страна, спадането на налягането в мрежата е следствие на летните градински поливки, които всъщност са си точно не само незаконни ... Върха на айсберга са съседите ми роми, които освен, че изобщо нямат водомери, в последно време са се ориентирали към земеделие като естествено се поливат нон-стоп от водопровода. Та как така аз, опитвайки се да си осигуря вода за хигиена, се явявам престъпник, а всички други са "света вода ненапита"?
stonesour - специалист
щото като се включи помпата пада налягането на съседа, ако няма буферен съд и си вързан директно към водопровода.
при мен като се включи помпата в мазето на вилата и водата на външната чешма на двора спира. :lol:

освен това, ако има разни изпълнения със сонди и кладенец присъедини в мрежата в дома може да вкараш такава вода във водопровода на ВиК-то.
Hoвoceлckи - майстор
Нямам свързване към кладенец. Значи аз мога да нямам изобщо вода на втория етаж, понеже комшийте си поливат незаконно, но ако за кратко им прекъсна поливката, извършвам углавно престъпление :x

Тема "Каква хидрофорна помпа за слабо налягане??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: