pavelari , какво ще рече ограничителен кран и каква е нуждата от него?

Тани написа:Нещо не ми стана ясно това с този кран! Според мен колкото е по голямо съпротивлението на водата( по-затворен е крана) толковеа повече натоварваме помпата и съответно тока е по- голям?Ето това е интересното, макар че, и на мен не ми е много ясно. Помпата, до колкото знам, е така направена, че няма опасност да изгори при по-голямо налягане на водата. Единственото условие за добрата работа (според сервизния техник) е да не спира теча на вода - така може да работи около 10 минути. След това водата загрява недопустимо и изгарят някакви уплътнения. А това за кранчето е интересна идея, но... явно все пак се натоварва двигатела?
А салник и лоена/графитна/ набивка едно и също ли е?
Тани написа:Нещо не ми стана ясно това с този кран! Според мен колкото е по голямо съпротивлението на водата( по-затворен е крана) толковеа повече натоварваме помпата и съответно тока е по- голям?е точно в това е грешката. точно братното е - когато налягането е голямо, помпата започва да работи като бъркалка и тока е малък защото се върти една и съща вода. при големите дебити, налягането намалява и помпата се претоварва. Та именно идеята е помпата да работи в диапазона на допъстимото налягане - ако тя изхвърля вода директо на повърхността а не върви по тръби на горе се получава голям дебит...
pavelari написа:Това твърдение направо ми разби познанията по хидравлика!!!! Ако е написано сериозно, разбира се?Тани написа:Нещо не ми стана ясно това с този кран! Според мен колкото е по голямо съпротивлението на водата( по-затворен е крана) толковеа повече натоварваме помпата и съответно тока е по- голям?е точно в това е грешката. точно братното е - когато налягането е голямо, помпата започва да работи като бъркалка и тока е малък защото се върти една и съща вода. при големите дебити, налягането намалява и помпата се претоварва. Та именно идеята е помпата да работи в диапазона на допъстимото налягане - ако тя изхвърля вода директо на повърхността а не върви по тръби на горе се получава голям дебит...
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: