Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
VLADO66 - майстор
И да се цопне в резервоара една УВ лампа или сребърен филтър/стружки/ на входа.
torbalan - Дървен философ
Той ще го пълни с чешмяна вода... За три дни няма да зеленяса кой знае колко...

Отделно, че почти съм сигурен, че за пиене купуват бутилирана вода...
infomar
Най-простото, щом не му трябват допълнителни неща - с маркучи да пълни резервоара, да си купи хидрофора който ХИДРАЗИН е посочил + За Вашата помпа може да закупите допълнително и месингов смукател с възвратен клапан, филтър, филтърна колона, смукател с маркуч и възвратен клапан. , да свързва всичко с настоящата инсталация и да върви напред. Водата на ВиК ще я спира от централният кран който и сега си го има. Отделно трябва да има и кран с който да изолира хидрофора от ВиК при наличие на вода от вънка. Наистина за 2-3 дена какво ще и стане на водата, но ако постоянно е мокър резервоара, задължително поне на месец-два-три трябва да се почиства и дезинфекцира.
Сметнете колко ще струват всички допълнителни фитинги, кранове,, маркучи.. и т.н.т.
infomar написа:
Най-простото, щом не му трябват допълнителни неща - с маркучи да пълни резервоара, да си купи хидрофора който ХИДРАЗИН е посочил + За Вашата помпа може да закупите допълнително и месингов смукател с възвратен клапан, филтър, филтърна колона, смукател с маркуч и възвратен клапан. , да свързва всичко с настоящата инсталация и да върви напред. Водата на ВиК ще я спира от централният кран който и сега си го има. Отделно трябва да има и кран с който да изолира хидрофора от ВиК при наличие на вода от вънка. Наистина за 2-3 дена какво ще и стане на водата, но ако постоянно е мокър резервоара, задължително поне на месец-два-три трябва да се почиства и дезинфекцира.
Сметнете колко ще струват всички допълнителни фитинги, кранове,, маркучи.. и т.н.т.

И за чии, да не казвам какво точно, му е този месингов смукател?

Ча чистенето и дезинфекцията е ясно...
forski написа:
Колеги, ситуацията е следната, на режим сме 3 дена няма 4 часа има...
От цялата работа това най-много ме притеснява. За 4 часа дали ще успее да напълни резервоара...

Останалото е въпрос на пари и един ден работа...
infomar
torbalan написа:
infomar написа:

И за чии, да не казвам какво точно, му е този месингов смукател?

Ча чистенето и дезинфекцията е ясно...
Добре де, искаш обикновен маркуч от хидрофора да влиза в резервоара вързан с канап и камък за да потъне и... когато свърши водата в него какво прави хидрофора - отработва термична защита :? Има термична защита, но има ли и за работа на сухо? Хайде добави и един поплавък...
Ако ще прави нещо поне да не е хептен аматьорско.
Къде съм казал подобно нещо?

Обикновено в долния край на резервоара има изход, който се подава на хидрофора. Ако няма - може да се сложи. Обикновени маркучи няма да ползва, а предполагам черните тръби или с каквито му е най-лесно да работи. Дори да реши да пусне тръбата в резервоара през капака отгоре - смукател пак не му е необходим.

За защитите не знам. Не съм чел подробно описание на хидрофорите. Пуснах линковете за илюстрация. За да види какво да търси.
infomar
Ти по-ги разбираш нещата, аз съм аматьор, та що не му начертаеш ти или някой друг, една схемичка и не му покажете подробно кое как да свърже, какви кранове, тръби... Аз имам направено, но е от кладенец, а той иска от ВиК. Принципно ми е ясно, но не съм специалист и не съм навътре в хидро техниката.
forski - специалист
Колеги представях си го по-просто :?
Реално ми трябва вода от 24 до 48 часа, два дена няма, на третия я пускат от 16:00 до 20:00ч. в началото на режима е 24часа има 24 часа няма.
Не искам да правя някакви сложни системи, до колкото е възможно разбира се.
Водата ми влиза в мазето, там имам спирателен кран за спиране на водата в цялата къща. Мислех на този ктан на сложа една Т-ка и да пусна маркуч който да пълни резервоара от едната страна, а от другата страна на резервоара да е закачена помпата коята да нагнетява нагоре по-системата. Както и по-един филтър на входа и на изхода ... примерно.
Така или инъче това е същата вода която използваме по-принцип, не мисля да я пречиствам допълнително, защото тя реално ще стои в резервоара от 24 до 48 часа. Тя и сега толкова стои във ваната и по-легените.
Въпроса е че искам когато пуснат водата да си изпразня резервоара посредством помпата, и да си мина на нормалното водоподаване, не искам целогодишно водата ми да минава през този хидрофор.

Тема "Водоснабдяване от резервоар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: