Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
torbalan - Дървен философ
Разгледай схемата от линка, който ти пуснах. Съвсем елементарна е и можеш да се вместиш до около 300 лева без резервоара.

Ако не можеш да се справиш сам - или приятел водопроводчик или си плати на някой да го събере.

п.п.
Всъщност с 300 може и да не успееш, но няма да са много повече...
Последна промяна от torbalan на вт сеп 13, 2016 3:09 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
forski написа:
Колеги представях си го по-просто :?
Реално ми трябва вода от 24 до 48 часа, два дена няма, на третия я пускат от 16:00 до 20:00ч. в началото на режима е 24часа има 24 часа няма.
Не искам да правя някакви сложни системи, до колкото е възможно разбира се...
Въпроса е че искам когато пуснат водата да си изпразня резервоара посредством помпата, и да си мина на нормалното водоподаване, не искам целогодишно водата ми да минава през този хидрофор.
За простия вариант който си мислел, няма проблем. За един път ще стане. За повече пъти си иска умен вариант. Този резервоар като седи празен и мокър ще мухляса за 3 дни. На всяко ползване ще трябва миене и дезинфекция. Няма значение каква е водата.
kozl - майстор
forski а прочете ли текста на предложението от Торбалан :?
На схемата и липсва защита от работа на помпата при празен резервоар.
Ако дебита е 0,1 л/сек то за 4 часа това са 1440 литра=1,44 м3.
Сложна система :? За теб сложна за други не. Сложната система има просто управление.
torbalan - Дървен философ
kozl написа:
forski...На схемата и липсва защита от работа на помпата при празен резервоар...
Предполагам е реализирана в електронния пресостат. На същия сайт се предлага помпа с електронен пресостат. Трябва да се чете...

Така и не разбрах за какво е този механичен пресостат при РС. Лично аз не бих го монтирал.
kozl - майстор
Да при "Нулев дебит", но тогава вече помпата ще се е насмукала с въздух.
forski - специалист
Колеги а защо при свързването да не използвам маркучи ( от тези гофрираните прозрачни) а трябва да са тръби?
И друго, не е чак такъв проблем че помпата няма да има защита от празен резервоар, резервоара така или инъче е в мазето на къщата до което се стига по-две стъпала, и мога да следя нивото постоянно. Все си мисля че за две къпания, една миялна и една пералня 500л. вода ще стигнат :)
шоп - майстор
Виж темата хидрофор към сондаж, там съм качил снимки как съм вързал хидрофора към резервоара, сигурно и лесно е.
infomar
viewtopic.php?f=22&t=37280

viewtopic.php?f=22&t=37280&start=180

Виж моят опит, може дати е нещо полезно.
500 литра си ги представи като два и половина варела от масло.... :?
Това да бягаш или да наблюдаваш го забрави.. а и цената на един поплавък не е космическа и няма да те "събори". :partyman:
http://www.hydropompi.com/avtomatika-za ... rt-3m.html
forski - специалист
Благодаря ви колеги, вече нещата са кристално ясни. Дори ще спазя препоръката ви и ще си купя 1000л. цистерна :)
Живи и здрави :partyman: :)

Тема "Водоснабдяване от резервоар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: