kozl написа:Обаче видно от неговите снимки никел се не види. Или са омазани или са некакви поцинковани.От телефон ли гледаш темата?
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Begemota
- помощник
133 мнения в "Помощ за ВиК проблем"
chapara
- майстор
kozl написа:Със шестограм (шестостен) се развиват когато действително са необходими удължители и за тръбен ключ няма достъп. В случая на Begemota тръбен ключ е достатъчен.Я си сложи очилата
Обаче видно от неговите снимки никел се не види. Или са омазани или са некакви поцинковани. Но поне изглеждат нови, а това намалява риска от скъсване.

С тръбния ключ има много по голями шансове да скъса резба

kozl
- майстор
И очила съм сложил и на лапатопа ги свалих снимките.
Това което виждам е омазано с нещо кафяво-зелено и не лъщи като никел. Ма то и полипропилена е омазан с гипс ли с що ли
От към крана много лента от тефлон се види, от към полипропилена ще що мъничко се там белее. Дори не съм сигурен, че резбата м-у Фитинга и удължителя е уплътнена с тефлон. Ала и конци от кълчище не виждам.
Иначе резба свободна по удължителя не се види, което значи - най-вероятно удължителя е стегнат до края.
Съгласен съм с Чапара за шестограма и удължителя от снимката, но сега не ми се рови в мазето да поствам снимки на удължители без опции за шестограм.
Ма не е лошо бегемота да е подготвен. То добрата подготовка си е 90% свършена работа
Кълчища, пасти, ленти, шестограми...................... Я като нарамим цел куфар подготовка и все нещо ке ме изненада
Ей на 31.12 миналата година па се наложи да бегам до Баухауса за неръждаеми винтове за дюбелите на кенефа и не че немам, а не можех да ги намера де съм ги складирал

Това което виждам е омазано с нещо кафяво-зелено и не лъщи като никел. Ма то и полипропилена е омазан с гипс ли с що ли

От към крана много лента от тефлон се види, от към полипропилена ще що мъничко се там белее. Дори не съм сигурен, че резбата м-у Фитинга и удължителя е уплътнена с тефлон. Ала и конци от кълчище не виждам.
Иначе резба свободна по удължителя не се види, което значи - най-вероятно удължителя е стегнат до края.
Съгласен съм с Чапара за шестограма и удължителя от снимката, но сега не ми се рови в мазето да поствам снимки на удължители без опции за шестограм.
Ма не е лошо бегемота да е подготвен. То добрата подготовка си е 90% свършена работа

Ей на 31.12 миналата година па се наложи да бегам до Баухауса за неръждаеми винтове за дюбелите на кенефа и не че немам, а не можех да ги намера де съм ги складирал

Chefo77
- майстор
kozl написа:Със шестограм (шестостен) се развиват когато действително са необходими удължители и за тръбен ключ няма достъп. В случая на Begemota тръбен ключ е достатъчен.Не е желателно аматьор да завива с тръбен ключ удължител. От опит го научих
Обаче видно от неговите снимки никел се не види. Или са омазани или са некакви поцинковани. Но поне изглеждат нови, а това намалява риска от скъсване.

kozl
- майстор
Chefo77 написа:Не е желателно аматьор да завива с тръбен ключ удължител. От опит го научихДа това е верно, ама и това е верно:
Не е желателно аматьор да завива удължител.
Чефо имам, немам към 8-9 тръбни ключове. От тех 4 беха маркови, ала единия го отписвам и то най-малкия Книпекс, че вече към година не се показва от никъде. Явно съм го аризал нейде

Най-големия е към 70 см рамо, малкия бе към 12см, ма гоуема гарга сигур фаташе повече от цол и половина.
Предполагам намекваш за рамото и за тва, че аматьор нема да си купи ключ под една педя за към 50 лева

Чефо, а ти кенефите лепи ли ги или са дюбели? И ако са мноблоци, казана към чинията с кви винтове е свързан

Тема "Помощ за ВиК проблем" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература