• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Chefo77 - майстор
kozl написа:
Chefo77 написа:
Не е желателно аматьор да завива с тръбен ключ удължител. От опит го научих :wink:
Да това е верно, ама и това е верно:
Не е желателно аматьор да завива удължител.
Чефо имам, немам към 8-9 тръбни ключове. От тех 4 беха маркови, ала единия го отписвам и то най-малкия Книпекс, че вече към година не се показва от никъде. Явно съм го аризал нейде :wallbash:
Най-големия е към 70 см рамо, малкия бе към 12см, ма гоуема гарга сигур фаташе повече от цол и половина.
Предполагам намекваш за рамото и за тва, че аматьор нема да си купи ключ под една педя за към 50 лева :-D
Чефо, а ти кенефите лепи ли ги или са дюбели? И ако са мноблоци, казана към чинията с кви винтове е свързан :roll:
Колега, сцепих 2 удължителя от самонадеяност - навиване на кълчища и ЗДРАВО стягане с тръбен ключ. Единият -посреднощ. Без рамо :D Затова писах - от личен опит. След дъжд качулка, си купих шестограми, 11 и 12 мм.
По другият въпрос - първият моноблок го дюбелирах, след това уплътних със Sika 11FC, другият очертах профила, направих дупките, намазах първо със Sika-та, след което сложих блока и стегнах дюбелите. За третия вече знам как става :lol: :lol:
Казанът към чинията е с шпилки и гайки.
Begemota - помощник
Благодаря колеги. Иска ми се да реша проблема сам ако не е толкова сложна операцията по махането на удължителя. Все пак като стана дума за шестограми някакви препоръки за марки. В Лидл пускат от време на време инструменти.
jekasus - майстор
Begemota написа:
В Лидл пускат от време на време инструменти.
А в други си има инструменти на Топмастер постоянно...
Да се предлагат инструменти на Книпекс, Ротенбергер и подобни е малко ... тъпо...
turbocharged - специалист
kozl написа:
По-гадния проблем, е да не е спукана металната вложка с вътрешна резба (на снимката, която си прикачил "701471406"), че тогава ремонта ще е гарантиеано по-гоуем и с къртене.
Kozl го написа два пъти. И друг колега също. И аз бих заложил на спукана резбова вложка в ппр прехода. Точно така тече и ремонта е с изкъртване на стената. Викай хазяина в голям филм ще се вкараш от този дребно изглеждащ теч.
Begemota - помощник
Благодаря още веднъж. Винаги е по-добре да сме подготвени за най-лошото и най-верооятно, както казвате фитинга е за смяна, но ще се радвам ако се окаже проблем с уплътняването между фитинга и удължителя :-).
kozl - майстор
А дано не е това:
Прикачен файл:
Spukana vlojka.JPG
Spukana vlojka.JPG (81.79 KиБ) Видяна 1551 пъти
Begemota - помощник
Наемодателя препоръча майстор, който му е познат и му е вършил добра работа. Утре сутринта ще се разбере какво е.
Chefo77 - майстор
По принцип на наемодателя не му е работа да препоръчва, а да наема майстори. Това е неговото жилище, повредата не е възникнала по ваша вина - съответно поддръжката и текущите ремонти са негово задължение. Наемателят се грижи за доброто здраве на жилището и поема разходи и ремонти само по негова вина. :wink:
kozl - майстор
Докато чекаме развитието при Begemota, те аз що творих на 31.12 миналата година. Седам на кенефа и като да ставам он тръгна по мене :lol:
Прикачен файл:
WC_1.jpg
WC_1.jpg (54.48 KиБ) Видяна 1519 пъти
Прикачен файл:
Дюбел WC_1.jpg
Прикачен файл:
Дюбел WC_2.jpg
Това е с оригинални комплекти за монтаж с поцинковани винтове към дюбелите. М-у казанчето и чинията също се оказаха "изченали" поцинковани :roll:
chapara - майстор
:-D Често срещано явление след 10 годишна употреба и монтаж с гумата от долу. Тази гума, видно и от снимките, не предпазва от навлизането на вода по понятни причини, а по скоро спомага за задържането на влага и плюс малко амоняк :-D и препарати :cool: монтажния комплект е заминал :wink: В магаин "Евроболт" има от всичко и то месингово и с разни други покрития дори :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Помощ за ВиК проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: