Имам следния проблем-бойлера ми е на елдом инвест 7год. и е със сменен нагревател 2кВ и навита около него серпентина уж 3кВ.Понеже фабрично е с 3 кВ. наггревател и нямаше серпентина затова подмених овалния фланец с монтирани на него нагревател и серпентина-която през летния период ползва сл. енергия а през зимата парното.Дотук всичко си бачка ОК,но идва ред да се включи и на ток,а когато го включа бачка около 10-тина мин. и изключи-да но водата е марна и не може да я направи гореща.Сменил съм му терморелето,термостата,нови кабелни връзки всичко с ново ,като старите работеха-всичко това точно преди година,като преди да сменя старите елементи с нови, отворих бойлера и го почистих механично-водосъдържател,ел.нагревател и серпентина от варовик.И сега пак същите чалъми-работи 10-тина 15 мин. на ток и спре-но водата леко загрята,като според показанията на термометъра на диференциалния термостат на слънчевия колектор отчита загрята вода 40-42 градуса от сл. колектор и пусна ле го на ток първоначално вдига градусите бързо според термометъра стига 60 -65,но неможе такава темп. да се трае сръка и ми се струва че има нещо сбъркано,което на мен ми убягва и ми прави въртели.
Аз си мисля,че м/у ел.нагревателя и серпентината бързо се натрупва варовик вследствие постоянната работа през лятото от сл. колектор ,като варовика пречи температурата да достигне до по-отдалечените меса така да се каже във водосъдържателя и по този начин дава грешни показания на терморелето,като го принуждава да изключи по-рано,муждувременно му издърпах по-навън датчика от тръбичката, но същата работа.Аз поне за това се сещам като не съм напълно сигурен,че съм убеден и ако някой специалист има друга идея ще съм му благодарен да я сподели,моля дайте съвети.
Аз си мисля,че м/у ел.нагревателя и серпентината бързо се натрупва варовик вследствие постоянната работа през лятото от сл. колектор ,като варовика пречи температурата да достигне до по-отдалечените меса така да се каже във водосъдържателя и по този начин дава грешни показания на терморелето,като го принуждава да изключи по-рано,муждувременно му издърпах по-навън датчика от тръбичката, но същата работа.Аз поне за това се сещам като не съм напълно сигурен,че съм убеден и ако някой специалист има друга идея ще съм му благодарен да я сподели,моля дайте съвети.